17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Kâr şampiyonu iki kamu bankası ‘File’de Avrupa’nın zirvesinde

IMF’nin ‘kapatın’ dediği Halkbank ve ‘satın’ dediği Vakıfbank, son yıllarda bankacılıkta gösterdiği başarılı performansı, spora verdiği destekle taçlandırdı. İki bankanın voleybol takımları ‘Avrupa şampiyonu’ oldu.

Yelda Şumnulu12 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kâr şampiyonu iki kamu bankası ‘File’de Avrupa’nın zirvesinde

IMF ve Dünya Bankası’nın, 2001 yılında yaşanan ‘Şubat krizi’nin ardından acil düzenleme istediği kamu bankaları, son yıllarda rekor kâr rakamlarına imza atarken, sporda da yükselişini sürdürüyor. Özellikle IMF’nin kapatın dediği Halkbank ile ‘sermaye koyup, satın’ dediği Vakıfbank, bankacılık sektöründeki başarılı performansını, voleybol sahasına da yansıttılar. İki bankanın voleybol takımları geçen hafta Avrupa şampiyonu oldu. Halkbank Erkek Voleybol Takımı, voleybolun ‘UEFA Kupası’ olarak tanımlanan CEV Kupası’nı kazanırken, Vakıfbank Bayan Voleybol takımı da ‘Şampiyonlar Ligi’ kupasını ikinci kez kazandı. Voleybol takımlarının gösterdiği bu başarı iki kamu bankasının hem yurt içinde hem de yurt dışındaki itibarına büyük katkı sağlıyor. Bankanın genel müdürlerinin de kupalar sonrasında yaptıkları açıklamalar, elde edilen başarıdan çok fazla memnun olduklarını gösteriyor. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, kupa sonrası yaptığı açıklamada “Bilançoda gösterdiğimiz başarıyı fileye yansıttık” dedi. Halkbank, 2012 yılını 2.6 milyar lira kârla kapattı. Vakıfbank da 2012 yılında 1.4 milyar lirayla 58 yıllık tarihinin en yüksek kârını elde etti. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, kupayı kazandıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Spora desteğe devam

“CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi Kupası 3 yıldır Türkiye’de. Türk voleybolunun nerelere geldiğini herkese gösteriyoruz. Zorlu mücadelede ter akıtan, emek veren her bir oyuncumuza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde her maçı ayrı ayrı ve defalarca çalışıp oynayan teknik ekibimizin hakkını da teslim ediyorum. Onlar bu büyük başarının mimarı oldular. Biz de bu sezonki 2. kupamızı kazandık.” 75. kuruluş yıldönümünü kutlayan Halkbank da 2013’te sanat ve spor alanında farklı projelere destek vermeye devam edecek. FIFA’nın Dünya Kupası’ndan sonra en büyük ikinci organizasyonu olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nı da destekleyecek. Türkiye’nin ilk kez ev sahipliğini üstleneceği 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçları, 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.