23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kartal’ı şekillendirmek için 30 milyon TL harcayacak

Farklı proje ve kuleleriyle dikkat çeken DAP Yapı, Kartal’daki dev yatırımı ‘İstMarina’ çevresindeki altyapı ve yol çalışmalarının da inşasını üstlendi. DAP, köprü, alt geçit, asfalt, doğalgaz, elektrik, atık ve temiz su çalışmaları için 30 milyon TL harcayacak.

Fulya Erdem28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kartal’ı şekillendirmek için 30 milyon TL harcayacak

Dragos Royal Towers, DAP Royal Center, Dalga Kule, Burgu Kule, Tango Kule ve Vazo Kule’nin ardından dev proje İstMarina’yı hayata geçirecek olan DAP Yapı, projelerini geliştirdiği Kartal çevresini geleceğe hazırlıyor. Türkiye’nin içinden tren geçen ve marinası olan ilk projesi İstMarina inşaatı kapsamında bölgeye 30 milyon lira değerinde altyapı inşaatını da sürdürdüklerini anlatan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal İstMarina satış ofisinde düzenlediği toplantıda şu bilgileri verdi: “İstMarina projemizin ilk 950 adetlik satışı 45 günde tamamlandı. 500 konutluk ikinci etap satışları özel ödeme seçenekleriyle devam ediyor. İstMarina’ya iki adet köprü yapıyoruz. Tren yolu ve sahil yolu üzerinden geçen köprülerin toplam uzunluğu 380 metre olup E5 ve E6’yı sahil yoluna bağlayacak. Ayrıca köprüleri kavşakla tamamlayacağız. Bölgede 6.5 km uzunluğunda asfalt yol yaparak, aydınlatması, tabela ve çizgi çalışmaları dahil teslim edeceğiz. Kanalizasyon, yağmur suyu borulamaları, elektrik hattı kablosunun döşenmesi, Telekom borusu ve doğalgaz hattının döşenmesi işini üstlendik. Altyapı ve köprülerin yapımının maliyeti 30 milyon lirayı buluyor.”

İstanbul’a 10 helikopter pisti

Mevcut proje ve 2014 yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi: “DAP Vadisi, İstMarina, Dalga, Vazo, Tango ve Burgu kulelere toplam 5 adet helikopter pisti yapıyoruz. 2.5 milyon dolara mal olan pistlerimizin sayısını 4 yıl içinde 10 adete çıkaracağız. İstanbul’da en çok helikopter pisti yapan inşaat şirketi olacağız. İstMarina’da bugüne kadar 1.036 dairenin satışı tamamlandı. DAP Vadisi’nde ise çok kısa sürede yüzde 82’lik satış oranı yakaladık. European Property Awards tarafından Londra’da düzenlenen ödül töreninde şu ana kadar hiçbir şirketin alamadığı kadar çok sayıda ödüle layık görüldük. 8 farklı projemizle 15 ödülün sahibi olduk.”