24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

KDV iadesinde jet dönem başlıyor

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘cuma günü çok önemli bir reformu paylaşacağız’ sözlerinin ardından gözler Maliye Bakanlığı’na çevrilirken, reel sektöre uygulanacak destek gün yüzüne çıktı.

ERCAN BAYSAL ANKARA24 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
KDV iadesinde jet dönem başlıyor

KDV iadesi sisteminde iş dünyasını rahatlatacak düzenlemeye gidiliyor. Buna göre iade sahibi işlem sürecinin hangi aşamada olduğunu görebilecek. Kendisine verilecek şifre ile evrakın takibini yaparak, bürokratik sorun olup olmadığını takip edebilecek. Bu kapsamda İstanbul’da daha önce yapılan pilot uygulamanın Türkiye geneline yayılması planlanıyor. KDV iadesine yönelik inceleme sürecinin kısalması ve tebliğlerin birleştirilerek bu alandaki kafa karışıklığının da giderilmesi hedefleniyor. KDV iadesinde süreçlerin hızlanacağını aktaran Maliye Bakanlığı kaynakları pilot uygulaması yapılan çalışmanın Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını bildirdi. KDV’ye ilişkin düzenlemeler, tevkifat, iade ve diğerleri başlıkları ile üç tebliğ altında toplanacak.

Şimşek’ten ikizleriyle Başbakan’a 23 Nisan sürprizi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni doğan ikiz kızları Sara ve Azra bebeği alarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Eşi Esra Şimşek’le birlikte Başbakan’a 23 Nisan sürprizi yapan Bakan Şimşek, çektirdikleri hatıra fotoğrafını da Twitter hesabından paylaştı.