26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Koç’tan Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezi

Koç Holding ile Ford Motor Company’nin ortaklığı olan Ford Otosan, Türkiye otomotiv sektörü ve özel sektörün en büyük mühendislik merkezinin temelini attı.

Kaan Zenginli29 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Koç’tan Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezi

İstanbul Sancaktepe’de inşa edilecek olan tesis 2014 yılının ilk yarısında hizmete girecek. Mühendislik merkezinde 1.300 mühendis yılda 3 milyon saat küresel mühendislik hizmeti üretecek. 60 milyon TL yatırımla hayata geçecek olan merkez ayrıca 1.500 kişiye de istihdam sağlayacak. Temel atma törenine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barb Samardzich ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün katıldı.

Ar-Ge’ye 5 yılda 2.7 milyar TL

Törende yaptığı konuşmada Koç Holding’în Türkiye’nin en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirket olduğuna değinin Ali Koç “Ar-Ge’ye verdiğimiz önem doğrultusunda ülkemiz için yarattığımız katma değeri sürekli artırmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’yi 2023 vizyonuna, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacak temel taşlarından birinin Ar-Ge gücü olduğunu dile getiren Ali Koç “Topluluğumuzun son 5 yıldaki harcaması toplam 2.7 milyar TL seviyesine yükseldi. Koç Topluluğu bünyesinde, Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanmış 14 Ar-Ge merkezi fiilen faliyet gösteriyor” diye konuştu.