24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Konyalı İttifak da İstanbul’a açıldı konut projesine yıl sonu başlıyor

Ankara ve Konya’da çok sayıda konut projesine imza atan İttifak Holding’in iştiraki Seha Yapı, İstanbul’da yapacağı projeye yıl sonunda başlayacak. Proje İstanbul’un Anadolu yakasında yükselecek.

Ayşe Ekin Gündüz28 Ekim 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Konyalı İttifak da İstanbul’a açıldı konut projesine yıl sonu başlıyor

1992 yılında İttifak Grubu’na katılarak Anadolu’da büyük ve önemli projelere imza atan Seha Yapı, İstanbul açılımı için geri sayıma başladı. İstanbul’un Anadolu yakasında konut ve iş yeri projesi için hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden İttifak Holding CEO’su Tahir Atila “Yıl sonuna kadar anlaşmayı tamamlayıp, inşaata başlayacağız” dedi. Atila ayrıca, enerji sektöründe yeni yeni çalışmalar içinde olduklarını ve son dönemde bu alana yoğunlaştıklarını ifade ederek, orta vadede turizm sektörüne de girmeyi hedeflediklerini kaydetti. STAR’a açıklamalarda bulunan Tahir Atila, iştiraklerinden gıda alanında Selva’da 90’a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, son 8 ayda ihracat performanslarının geçen yıla kıyasla yüzde 60 arttığını söyledi. İmaj Makina’da da 60’a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını berlirten Atila “İhracat yaptığımız ülke sayısını artırarak büyüme hedeflerimizde emin adımlarla ilerliyoruz. İttifak Holding olarak geçen yıl 76 milyar liralık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yıl bu rakamı yüzde 15 artırmayı hedefliyoruz” dedi. Seha Yapı ile ise hem ihracata dönük hem de firmayı yurt dışına açma odaklı çalışmaları olduğunu aktaran Atila, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdiye kadar Anadolu’ya odaklı çalışmalar yapan Seha Yapı’yı İstanbul’a açma niyetindeyiz. Bu konudaki çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Şu anda İstanbul’da başka bir grupla ortak yapılmak üzere orta ölçekte olgunlaştırdığımız bir iş yeri ve konut projemiz var. Son noktaya geldik. İnşallah yıl sonuna kadar anlaşmayı tamamlayıp, projeyi hayata geçireceğiz.”

Turizm sektörüne girebiliriz

Atila “Şu anda gıda, inşaat, perakende, makine, enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Enerji sektörünün ardından da girmeyi düşündüğümüz yeni sektörler elbet olacak. Kısa vadede enerjiye yoğunlaşacağız. Ancak enerjinin olgunlaşmasının ardından orta vadede turizm sektörüne de girebiliriz” dedi.

Arap Baharı’nın geçmesini bekliyoruz

MARKETLER zinciri Adese’nin yakın coğrafya odaklı yurt dışı açılımının Arap Baharı nedeniyle sekteye uğradığını kaydeden Tahir Atila “O coğrafyadaki gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Ülkelerdeki bahar havasının geçmesini bekliyoruz. İlgimiz devam ediyor” dedi. Şu anda Adese’nin 9 ilde 144 mağazayla hizmet verdiğini kaydeden Atila, 10’uncu ilin Düzce olacağını ve mağazanın çok yakında faaliyete geçeceğini söyledi.