26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kulüpler paraya bu kez kıyamadı

3 büyüklerin artan borçları ve azalan gelirleri transferlere de yansıdı. Kulüpler transfer bütçelerini üçte birine düşürdü.

Kaan Zenginl2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kulüpler paraya bu kez kıyamadı
Transfer sezonu son yılların en sessiz dönemini yaşıyor. 3 büyüklerin borçlarının hızla artması ve sponsorluk gelirlerinin düşmesi, transferlere de  yansıdı. Geçen sezon 94 milyon Euro’luk transfer yapan Galatasaray, bu yıl transfer ettiği futbolcularla 34.5 milyon Euro’luk sözleşme imzaladı. Transferin suskun takımı Fenerbahçe, bu yıl bir transfer yaparak toplamda 10.5 milyon Euro’luk transfer harcaması gerçekleştirdi. Fenerbahçe geçen yıl 64 milyon Euro harcama yapmıştı. Beşiktaş ise geçen yıl yaptığı 46 milyon Euro’luk transfer bütçesini bu yıl 28 milyon Euro’ya düşürdü. 
 
En pahalı Demba Ba
 
Beşiktaş Süper Lig’in en pahalı transferini Chelsea’den aldığı Demba Ba ile yaptı. Karakartallar Demba Ba için 16 milyon Euro ödeyecek. Beşiktaş’ın diğer transferleri ise Ramon de Motta ve Cenk Tosun oldu. Beşiktaş ayrıca Metalist Kharkiv’den Jose Sosa için 5 milyon Euro ödeme yapacak. Fenerbahçe’nin bu sezonki tek transferi Atletico Madrid’den renklerine bağladığı Diego Ribas oldu. Ribas, Fenerbahçe’den yıllık 3.5 milyon Euro alacak.
 
En cömert Galatasaray
 
 Transferin hızlı takımı Galatasaray’ın en pahalı transferi 11 milyon Euro toplam ücreti ile Olcan Adın oldu. Sarı kırmızılar ayrıca Kayserispor’dan Yasin Öztekin, Stuttgart’tan Sinan Gümüş ve PSV Eindhoven’dan Kaan Baysal’ı renklerine bağladı. Galatasaray ayrıca dün Napoli’den Pandev ve Dzemaili ve Tarık Çamdal’ı KAP’a bildirdi.