20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

MTV dolandırıcılarına dikkat!

Çarşamba günü sona erecek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödemelerini yapacakları uyaran Gelir İdaresi, internet sayfalarının taklit edildiğini belirtti. Emniyet de dolandırıcılarla ilgili soruşturma başlattı.

Ercan Baysal/Ankara27 Temmuz 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
MTV dolandırıcılarına dikkat!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemelerinin ay sonuna kadar yapılması gerekirken, dolandırıcılar bu alana da el attı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sayfasını taklit e-den bazı sitelerin vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıktı. Söz konusu internet sitesinde İnternet Vergi Dairesi ekranı kullanılarak Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme Formu bulunuyor. GİB olayı tespit ettikten sonra hukuki süreç başlattı.

Kartla yapılan ödemeler

Emniyetin söz konusu olaya ilişkin incelemesi devam ederken, GİB de internet sitesinden vatandaşa bu konuda uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda şöyle denildi: “Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin internetten kredi kartı ile ödenmesine ilişkin yapılan duyuruda, İnternet Vergi Dairesi ekranlarını kullanarak Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme formu bulunduran, Başkanlığımız internet sayfası görüntülerinin taklit edildiği www.trafikcezaodemesi.com, http://www.trafikcezaodemesi.

com benzeri tüm adreslerin Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için İnternet Vergi Dairesi uygulamasına www.gib.gov.tr adresimizden ulaşmaları hususu önemle duyurulur.” Edinilen bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’na sitenin bilgisi verildi. Bu durumun dolandırıcılıktan farklı olmadığına dikkat çeken Maliye Bakanlığı kaynakları, KOM’un araştırmalarının tamamlanmasının ardından cezai müeyyide uygulanacağını bildirdi. Yetkililer internetten MTV ödemeleri yapılırken İdare’nin internet sitesinin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’de 17 milyon aracın MTV ödemesi yapılıyor.

31 TEMMUZ’DA İKİNCİ TAKSİT SON

Motorlu Taşıtlar Vergisi her yıl ocak ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeniyor.  Bu yıl ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz’da sona erecek. Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nden anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve şubelerinden ayrıca, MTV mükellefiyet kaydının bulunduğu vergi dairesine de yapılabiliyor.