26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Müşterilerini ‘tenhada en iyi kıstıran’ bankacıya 200 puan

Bankacılık sektörü bir üst düzey yöneticinin ‘başarılı’ olarak gördüğü personeline gönderdiği e-posta ile çalkalanıyor. Bu yönetici, skandal sayılabilecek ifadeler içeren e-postada tüketicileri, ‘tenhada kıstırılan kişiler’ olarak tanımlıyor.

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA/ STAR18 Kasım 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Müşterilerini ‘tenhada en iyi kıstıran’ bankacıya 200 puan

Türk bankacılık sektörü,  ilginç bir ‘e-posta skandalı’ ile çalkalanıyor. Önde gelen özel bankalardan birinin tepe yöneticisinin şubelere gönderdiği ‘teşekkür e-postasında’,  tüketiciler ‘tenhada kıstırılan’ kişiler olarak nitelendirildi. Mesajda ‘müşteriyi tenhada en iyi kıstıran’ yöneticilere teşekkür edilerek, söz konusu personele 200 puan verildiği vurgulandı. Tüketicilerle dalga geçen mesaj hem banka içinde hem de sektörde tartışmalara yol açtı. STAR’ın ulaştığı skandal e-posta, özel bankanın üst düzey yöneticisi tarafından 4 Ekim 2012’de saat 10.39’ta, ‘otomatik talimat’ konusunda başarılı olan banka şubelerine gönderildi.

Mesajda gülme işareti de var

 Mesajda “Vezneden satış uygulaması kapsamında eylül satışlarına göre 200 puan üzerinde kazanım sağlayan, ‘tenhada en iyi kıstıran’ ........  isimli personeli tebrik ederim. Ayrıca 100 üzerinde puan alan diğer arkadaşlarıma da teşekkür ederim” ifadeleri yer aldı. Mesajda, ‘tenhada en iyi kıstıran’ sözünün yanına, ‘gülme’ işareti konulması da dikkat çekti. Mesaj ekinde tüketicileri ‘tenhada en iyi kıstıran’ şubelerin ve personelin isimleri yer aldı.  Skandal e-posta ile gündeme gelen ‘otomatik ödeme’ talimatı, yeni gözde gelir kapısı oldu. Kredi kartı aidatı ve tüketici kredi komisyonları nedeniyle yoğun eleştiri alan bankalar ek hesap, otomatik ödeme talimatı gibi yeni kalemlere yöneldi. Bu çerçevede otomatik ödeme talimatı için bir çok banka değişik tutarlarda ücret alırken, çapraz satış yöntemiyle aynı müşterilere ‘kredili mevduat hesabı’ da açılıyor.

 

IMF’nin ‘kapatın’ dediği banka talep rekoru kırdı

İkincil halka arzına yaklaşık 8 kat talep gören Türkiye Halk Bankası ile ilgili ilginç bir sır ortaya çıktı. Dönemin Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın’ın verdiği bilgiye göre, 2003 yılında IMF ve Dünya Bankası temsilcileri ile yapılan toplantılarda, bankanın bilançosunu inceleyen heyet bankanın kapatılmasını istedi. Satışa çıkarılması halinde teklif bile gelmeyeceğini öne süren her iki kuruluşun temsilcileri “Siz Halkbank’ı Ziraat Bankası ile birleştirin. Yoksa yakında bankaya el koymak zorunda kalırsınız” dediler. Dönemin yönetimi ise IMF’nin bu önerisine karşı çıkarak, bankanın hayatta kalmasını sağladılar.

Halis Ağa’nın CEO’su Meclis’in eylemcisi oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, 2013 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerine CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun ilginç eylemleri damga vurdu. Son olarak, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, ‘gaz sıkma eylemine’ imza atan Aslanoğlu’nun, ilginç bir hayat hikayesi var. Bankacılık sektörünün yakından tanıdığı Aslanoğlu, batık bankacıların genel müdürü olarak tanınıyor. Bankacılığa Garanti Bankası’nda müfettiş yardımcısı olarak başlayan Aslanoğlu, el konulan Bank Ekspres, Toprakbank ve Kentbank’ta üst düzey yöneticilik yaptı. Ancak daha çok Toprakbank’taki gö-revi ile hatırlanıyor. Mevlük Aslanoğlu sektörde ‘Halis Ağa’nın CEO’su olarak’ biliniyor.

Cavit Çağlar, SGK’ya prim borcunu arsa ile kapattı

İnterbank’ın eski sahibi Cavit Çağlar, devlete olan prim borçlarını da arsa ile kapattı. Prim borçlarını yeniden yapılandıran Çağlar, taksitlerini düzenli ödeyemediği için, yapılandırılması bozulma riski ile karşı karşıya kaldı. SGK ile masaya oturan Çağlar, yaklaşık 300 milyon dolar düzeyindeki prim borcunu arsa ve taşınmaz ile ödemeyi teklif etti. Teklifi kabul eden SGK, Çağlar’ın prim borçları karşılığında önerilen arsa ve taşınmazları devraldı.

Ülkücü ve ulusalcı Aygün artık ‘Devrimci Sinan’

İş dünyasında ‘ülkücü ve ulusalcı’ kimliği ile tanınan CHP’nin Ankara Milletvekili Sinan Aygün ‘devrimci’ oldu. ATO eski Başkanı Sinan Aygün’ün yeni lakabını, CHP milletvekilleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıkladı. CHP milletvekilleri, Ekonomi Bakanlığı’nın bütçesine katılan Aygün için “Biz ona Devrimci Sinan diyoruz” ifadelerini kullandılar.