24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Para piyasalarında rüzgar Türkiye için pozitif esiyor

Akbank ‘Tasarruf Seferberliği’nin 3’üncü yılına Adana’da start verdi. Akbank Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Moody’s’i abartmamalıyız” derken, para piyasalarında rüzgarın Türkiye için pozitif yönlü estiğini kaydetti.

Ayşe Ekin Gündüz17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Para piyasalarında rüzgar Türkiye için pozitif esiyor

AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, para piyasalarında rüzgarın Türkiye için pozitif yönlü estiğini söyledi. “3 seçimin bu kadar yakın olduğu bir ülkede ekonomi faaliyetlerinin etkilenmemesi mümkün değil ama Türkiye çok çabuk toparlar” diyen Dinçer, Moody’s’in Türkiye’nin not görünümünü değiştirmesine ilişkin ise “Bunu abartmayı uygun görmüyorum” yorumunda bulundu. Akbank Tasarruf‘Seferberliği’nin üçüncü yılı Adana’da start aldı. Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Dinçer, önemli olanın sürdürülebilir büyüme olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

Ekonomimiz kırılgan değil

“Enflasyon yüzde 8 olursa yüzde 10.5-11 arası nominal faizi konuşabiliriz. Bu yıl için büyüme beklentimiz yüzde 2.5-3 arasında.” Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ise Türkiye ekonomisinin çok iyi bir sınavdan geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: “FED’in tahvil azaltımına yönelik ilk sinyali verdiği 22 Mayıs’tan bu yana gelişmekte olan ülkelerde faiz ve kurda volatilite arttı. Türkiye’de buna bir de seçim eklendi. Ve bizler ekonomimizin artık eskisi gibi kırılgan olmadığını gördük. Son 10 yılda iyi yönetimle neler yapıldıysa, bunları devam ettirmek lazım.” Son tedbirlerle bireysel kredilerde bir miktar frenleme olduğunu aktaran Binbaşgil “Bireysel kredilerde yılsonu tahminimiz yüzde 10, TL ticari kredilerde yüzde 20 artış” dedi.

Kokulu kalemler Tasarrufa itti

Kıvanç Tatlıtuğ, çocukken harçlıklarından biriktirerek aldığı kalem kutusu ve bisikletin kendisi için tasarrufta ilk adım olduğunu söyledi. “O kokulu kalemleri aldım ya... Aynı nı bilinçle devam ediyorum” diyen Tatlıtuğ, bugün yatırımlarını Akbank’ta değerlendirdiğini belirtirken, İlker Ayrık da “Tasarruf araçları konusunda iyi değilim. Danışmanlık hizmeti alıyorum” dedi.