19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Rus turisti kaybetmemek için zam yapmayalım

Rusya’da krizin Türk turizmini fazla vurması beklenmezken GTD Başkanı Bağcı, sektöre çağrıda bulundu: “Rus dostlarımızı yalnız bırakmayalım, fiyatlara zam yapmayalım.”

Varol Nalbant23 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rus turisti kaybetmemek için zam yapmayalım

Türk turizminin en büyük partnerlerinden Rus turistler son dönemde ülkesinde yaptırımlar nedeniyle yaşanan ekonomik çalkantıyla boğuşuyor. Her Rus’un cebindeki para geçtiğimiz ay içinde yüzde 50-60 değer kaybetti. Maaşların satın alma gücü yarı yarıya düştü. Peki Ruslar bu ekonomik krizde yine Akdeniz sahillerimizi doldurabilecek mi? Genç Turizmciler Derneği (GTD) Başkanı Bulut Bağcı, Rusların tatilden vazgeçebilecek bir millet olmadığını ancak Türk turizmcilerin de Rusları kaybetmemek hatta yenilerini kazanabilmek adına bazı fedakarlıklar yapması gerektiğini söyledi.

Rezervasyonu ruble ile yapın

Bağcı, şunları söyledi: “Rusya önemli bir pazar. En kısa zamanda krizin etkisinin azalmasını bekliyoruz. Ruslar Türkiye’deki tatillerinden vazgeçmezler fakat tatil günlerini kısaltma yoluna gidebilirler. Ekonomik durumu takip edip pozisyonumuzu bu gelişmelere göre alıp temkinli olmakta fayda var. Rus dostlarımızı da böyle bir zamanda yalnız bırakmamak için, otel fiyatlarını kırmak değil ama fiyatlarının stabil kalması gibi konularda destek olmamız gerekir. Ekonomik krizde atacağımız doğru ve hızlı adımlar ayrıca diğer destinasyonlardan da ülkemize Rus turist çekmemizi sağlayabilir, böylece doluluk oranımızı maksimuma çıkartırken rakiplerle aramıza mesafe koymamızı sağlarak Rus turistler için önde olmamızı ve gelecek zamanlarda ilk sırada yer almamızı sağlayabiliriz” diye konuştu. Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gül de Türk turizmcilere erken rezervasyonu ruble ile yapın, parayı peşin alın önerisinde bulundu.

Moskova’da ofis açacak

GTD olarak 2015 başında Moskova’da temsilcilik açma hazırlığı içinde olduklarını anlatan Bulut Bağcı, “Moskova’daki ofisimizde iki ülke arasındaki turizm, uluslararası iş ve ticaret işlemleri yapılacak ve ülkemize turist kazanılması konusunda destek verilecek” şeklinde konuştu.