20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sağlık turizmine akın var 'diş'e dokunur büyüme

Sağlık turizminde Türkiye’yi tercih eden yabancılar için ağız ve diş sağlığı da önemli yer tutuyor. Ekonomik ve kaliteli hizmet nedeniyle Avrupalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği Türkiye, bölge ülkelerini de buraya çekmeye çalışıyor.

Birol Keleş/İstanbul28 Mart 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sağlık turizmine akın var 'diş'e dokunur büyüme

Türkiye sağlık turizminde yelpazeyi genişletiyor. Göz ve estetik ameliyatlarından sonra Türkiye, diş tedavisinde de yabancılar için cazip ülke olmaya başladı. Diş Malzemeleri ve Sanayici İşadamları Derneği (DİŞSİAD) Türkiye’nin diş sağlığı ve diş malzemeleri konusunda bölgede lider ülke olmasını hedefliyor. DİŞSİAD, bu amaçla ağız ve diş sağlığı sektörünün dünyadaki en büyük fuarı için de kolları sıvadı. En yeni gelişmelerin sergileneceği IDEX Ağız Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmaları Fuarı 3-6 Nisan’da İstanbul’da yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren DİŞSİAD Başkanı Namık Kemal Sönmez “Hollanda, Belçika ve Fransa gibi ülkelerden ekonomik ve kaliteli diş tedavisi için Türkiye’ye akın akın geliyor” dedi.

Çekim merkezi olacağız

Dental turizmin Türkiye için çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Sönmez “Dental turizmde çok cidi hareketlilik var bu turizm sektörünü geliştirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz kaliteli ve ekonomik diş tedavisi için gelen Avrupalılar yanında bölge ülkeleri için de bir çekim merkezi olmayı hedefliyoruz. Yabancı hastalar için Türkiye son derece cazip. Bunda özellikle hekim kadrosu ve uygun fiyat etkili oluyor” diye konuştu.

Küçük Dubai modeli 

Bu fuara Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Afrika ve Ortadoğu’dan yüzlerce firmanın katılacağını belirten Sönmez şöyle konuştu: “12 yıldır düzenlediğimiz bu fuar, dünyanın bu alandaki en büyük 3. fuarı. Fuarımıza her yıl yüzde 20 talep artışı var. Bizim odaklandığımız nokta, İstanbul’un 2.5 saatlik uçuş mesafeli çevresinde 500 milyon kişi yaşıyor. Bu bölgede küçük bir Dubai modeli yapalım istiyoruz. İnsanlar gelsin, alsın, satsın, görsün, gezsin ve İstanbul’u bu konuda ticari ve kültürel merkez olarak algılayıp gitsin.” Öte yandan Sönmez, Türkiye’de 300 bin adet implant olduğu ve değer olarak 300 milyon dolarlık bir implant pazarının varlığını vurguladı.

Avrupa’dan iyiyiz

Sektörde 450 firma olduğunu ve bunların içinde 10 yerli implant üreticisi olduğunu belirten DİŞSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Uçar ise ‘’ Bizde hep Türk malına ‘acaba Avrupa’daki kadar iyi mi’ diye bakılır. Ama emin olun Türkiye’de üretilen makineler çok kaliteli, dünyada ne varsa Türkiye’de de o var. Bu fuar aracılığıyla yerli üreticimizin dışarda sesini duyurmak arzusundayız’’ dedi. DİŞSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arpacıoğlu da gelecek hafat yapılacak fuarda ağız ve diş sağlığı sektöründeki en son teknolojilerin sergileneceğini belirtti.