19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sigortacıların başkanı Recep Koçak oldu

Türkiye Sigorta ve Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSREŞB) Başkanlığı'na Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak seçildi.

CHA20 Eylül 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sigortacıların başkanı Recep Koçak oldu
Seçimli genel kurulda 60 delegeden 59'u oy kullandı. Recep Koçak 32 oy alırken rakibi Aviva Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Fırat 25 oyda kaldı; 2 oy da geçersiz sayıldı.

Oyların büyük bölümünü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren TSREŞB'nin yeni Başkanı Koçak, seçimlerin sigorta sektörüne hayır getirmesi temennisinde bulundu. Koçak, "Görevim kolay değil. Dönemimde başarılı olmak, aldığım oylara layık olmak için gerekeni yapacağım. En önemli hedefim sektörü olduğundan daha iyi bir yere getirmek." dedi.

Seçimlerde birlik başkanının yanında Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi, Denetim Kurulu ile Disiplin Kurulu da belirlendi. Hayat Dışı Yönetim Komitesi'nde Ak Sigorta'dan Uğur Gülen, Allianz Sigorta'dan M. Kemal Olgaç, Anadolu Sigorta'dan Musa Ülken, Eureko Sigorta'dan Okan Utkueri, Güneş Sigorta'dan Serhat Süreyya Çetin, Ankara Sigorta'dan Niyazi Koçak, Generali Sirgorta'dan Mine Ayhan ve Liberty Sigorta'dan Ragıp Yergin ve Milli Reasürans'tan Hasan Hulki Yalçın yer aldı.

Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi'ne ise Allianz Hayat ve Emeklilik'ten Ahmet Turul, Anadolu Hayat ve Emeklilik'ten Mete Uğurlu, Avivasa Emeklilik'ten Meral Eredenk, Garanti Emeklilik'ten Cemal Onaran, ING Emeklilik ve Hayat'tan Süleyrman Sarper Evren, Metlifie Hayat ve Emeklilik'ten Deniz Yurtseven, Vakıf Emeklilik'ten Mehmet Bostan, Yapı Kredi Emeklilik'ten Taylan Türkölmez, Ziraat Hayat ve Emeklilik'ten M. Akif Eroğlu, Asya Emeklilik ve Hayat'tan Ercüment Korkut, BNP Paribas Cardif Emeklilik'ten İzzet Cemal Kişmir, CIV Hayat Sigorta'dan Vıktor Hodara, Demir Hayat Sigorta'dan Ali Ersoy ile Ergo Emeklilik ve Hayat'tan Recep Akkaya girdi.