25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TAV Türk misafirperverliğini Primeclass ile ihraç ediyor

‘Primeclass’ markası altında lounge hizmeti veren TAV İşletme Hizmetleri, yurt dışına ağırlık vermeye başladı. Şirket, son olarak Frankfurt, Münih ve Stuttgart’taki Air France/KLM’ye ait özel yolcu salonlarının da işletmesini üstlendi.

Yaşar Kızılbağ27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
TAV Türk misafirperverliğini Primeclass ile ihraç ediyor

TAV Havalimanları bünyesinde lounge hizmeti veren TAV İşletme Hizmetleri, Türk misafirperverliğini yurtdışına da taşımaya başladı. ‘Primeclass’ markası altında hizmet veren şirket, son olarak Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki Air France/KLM loungelarının da işletmesini üstlendi. Böylece Primeclass ilk kez TAV’ın bulunmadığı havalimanlarında da yer almış olurken TAV’ın özel yolcu salonu sayısı ise 29’a çıktı. TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan 2015 sonuna kadar 30 yeni lounge işletmeyi planladıklarını söyledi. İşbulan, Frankfurt’ta Primeclass salonunun tanıtımı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, ilk planda ise hedeflerinin Washington Havalanı olduğunu söyledi.

Sırada Amerika pazarı var

Dünyada 3 milyar insanın seyahet ettiğini, bu rakamın da yüzde 5’ine denk gelen 150 milyon yolcunun özel yolcu salonlarını kullandığını anlatan İşbulan kendilerinin de geçen yıl 2 milyon yolcuya hizmet verdiklerini söyledi. İşbulan “Bu ölçekteki bir sektörde, lounge işletmeciliğinde küresel bir marka haline geldik. Ancak daha çok pay almak için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda uzun ve seçici bir ihale süreci sonrası Almanya’da Primeclass markasıyla üç havalimanında başladık. Air France-KLM ile beraber Berlin, Cenevre, Paris’te farklı salonları belli bir zaman süreci içinde işleteceğiz” dedi. ABD’de yakın zamanda THY ile Washington DC’de bir projeye başlayacaklarını da anlatan İşbulan “Bu proje aynı zamanda TAV’ın primeclass markasının Amerika’ya açılması konusunda da büyük adım olacak. Zira ABD’de hizmet sektörü ile ilgili lounge işletmeciliği konusu gerçekten çok büyük ihtiyaç. Çok potansiyel var. Bu noktada THY ile Washington, Houston, Dallas, Boston, San Francisco gibi önemli trafiği bol yüksek potansiyeli olan havalimanlarında projeler yapacağız. Washington bir ilk olacak ve ardı gelecek” dedi. İşbulan geçen yılki cirolarının 31.5 milyon Euro olduğunu da belirterek “Ayrıca 40 milyon Euro’yu aşan da reklamdan ticari bir gelir elde edip bunun terminallere kalmasını sağladık” diye konuştu.

Passport Kart’lı sayısı 14 bini aştı

TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan TAV Passport Kart’ta müşteri memnuniyetinin oldukça yüksek olduğunu belirterek “Üyeliğini yenileyenlerin oranı yüzde 80’in üzerinde” dedi. İşbulan TAV Passport üyelerinin yakın zamanda Almanya’daki üç salondan yararlanmaya başlayacağını da anlattı. İşbulan’ın verdiği bilgiye göre havalimanında hızlı geçiş, lounge kullanımı ve otopark hakkı gibi ayrıcalıklar sunan TAV Passport Kart’ın üye sayısı 14 bini aştı. TAV İşletme Hizmetleri, Primeclass markası altında 4 ülkedeki dokuz havalimanında toplam 29 özel yolcu salonunda hizmet veriyor.