26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tek CEO tek çatı

Grup CEO ve CEO rollerini birleştiren Türk Telekom, sunduğu hizmetleri de tek çatı altına topluyor. Türk Telekom CEO’su Aslan “Mayıstan itibaren Türk Telekom, Avea ve TTNET ürünleri aynı mağazada olacak” dedi.

Yener Yalçın/Londra21 Mart 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tek CEO tek çatı

Türk Telekom’da bütünleşme dönemi başladı

Türk Telekom Grup şirketleri, yeni dönemde ürün ve servislerinde bütünleşme dönemini başlatıyor. 10 Aralık 2013’te Türk Telekom’da CEO koltuğuna oturan Rami Aslan, sponsoru olduğu Galatasaray’ın Chelsea ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Londra’da gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Türk Telekom’un gelecek stratejilerini anlattı. Rami Aslan, Türk Telekom Grup şirketlerinin müşteri odaklılığını esas alarak, bundan sonraki dönemde bütünleşme stratejisi çerçevesinde hareket edeceklerini; sundukları hizmet ve servisleri tek noktadan sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Grup ürünleri tek mağazada

Tam entegre bir şirket olmak ve müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek amacıyla özelleştirmeden itibaren çeşitli adımlar attıklarını belirten Aslan, şunları söyledi: “Entegrasyon anlamında ilk adımı Grup CEO ve CEO rollerini birleştirerek hayata geçirdik. Bu ilk adıma yönetimde entegrasyon süreci diyebiliriz. Bu süreci takiben fonksiyonlarda ve ürün-hizmetlerde entegrasyon sürecine giriyoruz. Bu süreç kendisini ilk olarak Türk Telekom, Avea ve TTNET ürünlerini aynı mağazada müşterilerimize sunmaya başlayacağımız bir proje ile gösterecek. Mayıs ayı başında başlatacağımız ve ilk aşamada 13 noktada start alacak bu pilot projede markalarımız tek noktadan hizmet vermeye başlayacak. Entegre çalışma modeliyle birlikte ses, mobil, geniş bant, bilişim teknolojileri, Ar-Ge ve içerik alanında sahip olduğumuz liderliği pekiştirerek yeni bir dönemi başlatacağız.”

15 milyar TL yatırım yaptık

Türk Telekom’un 15 milyar TL yatırım yaptığını kaydeden Rami Aslan, gelirde ve kârda önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizdi. Türk Telekom Grubu’nun 2013 yılını gelirlerini ve müşteri sayısını artırarak başarıyla geçirdiğini söyleyen Aslan “2013 yılında müşteri sayımızı mobilde 1 milyonun üzerinde, geniş bantta ise 300 bin artırarak konsolide bazda 13.2 milyar TL gelir elde ettik. Gelirlerimizin yarısından fazlasını oluşturan mobil ve genişbant, büyümenin itici gücü olmaya devam etti” dedi.

Bölgenin en önemli şirketiyiz

Sadece Türkiye’nin değil, bölge coğrafyasının en önemli teknoloji şirketlerinden biri haline geldiklerini vurgulayan Aslan, şunları söyledi: “2005 yılında Türk Telekom’la birlikte Avea’nın sadece yüzde 40’ına sahip bir şirketten, bugün itibariyle Türk Telekom’la birlikte Avea’nın yüzde 90’ına, TTNET, Argela, Innova, Sebit, AssisTT gibi şirketlerin yüzde 100’üne sahip bir teknoloji liderine dönüştük. Daha fazla büyüme sağlamak amacıyla 15 milyar TL’lik yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”

DİGİTURK’LE HÂLÂ İLGİLENİYORUZ STRATEJİK OLABİLİR

DİGİTURK'le hâlâ ilgilendiklerini belirten Aslan “İçerik bizim için çok önemli. Digiturk en iyi içerik sağlayan platformlardan biri. Doğru fiyatlarla, doğru koşullarla alınırsa Türk Telekom için Digiturk stratejik bir satın alma olabilir. Biz daha önce teklifimizi sahibi Çukurova’ya iletmiştik. Bağlayıcı olmayan bir teklifti. Adil fiyatı verdiğimizi düşünüyorum. Ama hissedarlar bir karar vermediler. İhaleye katılır mıyız? Erken bir soru, ihale şartlarına bakmamız lazım” dedi. Digiturk için yeniden ihale yapılması durumunda Türk Telekom’un teklifini yükseltmesinin mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Aslan “Eğer satıcıya ‘Teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?’ derseniz, tabii ki ‘Yüksek’ diyecektir. Bu, ihalenin ne tarafında olduğunuza göre değişir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Tamamen ona bağlı değiliz ama fırsat olursa tabii ki değerlendiririz. İhale şartlarını görmemiz lazım” diye konuştu. Türk Telekom geçtiğimiz temmuz ayında Çukurova Holding ve Providence Equity Partners’ın ortak olduğu dijital yayın platformu Digiturk’ün yüzde 53 hissesini satın olmak için 530 milyon dolar bağlayıcı olmayan teklif vermiş, ancak teklif kabul edilmemişti.