14 Mayıs 2024 Salı / 7 Zilkade 1445

Teknoloji panayırı CeBIT başlıyor

Avrasya bölgesinin önemli bilişim platformlarından biri olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi yarın başlıyor. 'Gelecek Bilişim ile Gelecek' sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan etkinlik 2 Aralık'a kadar sürecek.

28 Kasım 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Teknoloji panayırı CeBIT başlıyor
Avrasya bölgesinin önemli bilişim platformlarından biri olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi yarın başlıyor. 'Gelecek Bilişim ile Gelecek' sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan etkinlik 2 Aralık'a kadar sürecek. CNR Expo'da düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak. Proje kapsamında Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, CIS ülkelerinden ve ülkemizin genelinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden il özel idarelerinden sorumlu yöneticileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini, belediye başkanları, belediye başkan ve yardımcıları, bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.
FATİH Projesi de fuarda
Türkiye'nin en büyük eğitim projelerinden biri olan FATİH Projesi bu yıl, hem fuar alanında hemde seminer ve konferanslar ile yine gündemde olacak. Proje kapsamında Donanım ve Yazılım Altyapısı, Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Etkin BT Kullanımı, Eğitim araçları ve Teknolojileri, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımı gündeme gelecek. Fuarda bulunan Yazılım Özel Bölümü ile katılımcı ERP şirketlerinin el ele çalışması ile Türkiyede ERP pazarının gelişmesini sağlayıp Türk Sanayi Üretiminde çağdaş teknik ve yazılımların kullanılmasını artırarak uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak amaçlanıyor. Sektörde önce giden ERP ürün ve çözümleri sergilenirken, ziyaretçiler, ERP/İş yazılımları alanındaki arayışlarını ve değerlendirmelerini tek bir çatı altında gerçekleştirme şansı bulacak.

22 ülkeden katılımcı olacak

Deutsche Messe/Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık Direktörü Murat Özer fuarın, bilişim sektöründe yatırım ve işbirliği yapmak isteyen tüm ulusal ve uluslararası firmalar için önemli bir platform niteliği taşıdığını ifade ederek, fuarın bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Sinerji Zirvesi' ile daha da güçlendiğini vurguladı. Özer, şöyle devam etti: "2012 yılının ana teması, akıllı kentler ve akıllı kentlerde bilişim. Belediyeler akıllı kent çözümlerini, akıllı belediyeciliği vatandaşlara birinci elden anlatma fırsatı bulacak. CeBIT Bilişim Eurasia, geçen yıla baktığımızda 85 ülkeden ziyaretçiyi ağırlamıştı. 17 ülkeden de katılımcı vardı. Bu yıl itibariyle 22 ülkeden katılımcıyı ağırlıyor olacak, en az 85 ülkeden ziyaretçilerle buluşmayı hedefliyor."

KOSGEB ikili görüşmelere ev sahipliği yapacak

BU yıl CeBIT Bilişim Eurasia'ya KOSGEB de, ikili iş görüşmelerinde uluslararası platformda destek veriyor. Katılımcıların hedef ziyaretçileriyle bir araya gelerek iş görüşmeleri yapabilecekleri en kapsamlı networking ve eşleştirme platformu oluşturan Uluslararası B2B Matchmaking'de (İşten İşe - İş Görüşmeleri) KOSGEB'in desteği ve iş birliği ile devam edecek. Bu program altında yurt dışından ağırlanacak olan yabancı alım heyetleri ve firmalar fuar alanındaki özel bölümde katılımcılar ile buluşacak.

Zirveyi bin kişinin izlemesi bekleniyor
BİN kişinin izlemesi beklenen CeBIT Sinerji Zirvesi'nin etkinlikleri İletişim, Haberleşme, E-Devlet, Uydu Haberleşme, Finans, Metropolitan Şehirler başlıklarıyla düzenlenecek. Zirvede ayrıca, 'KOBİ’lerde Bilişim', 'Bilişim ve Yerel Yönetimler', 'Yeni TTK ve İnternet Uygulamaları', 'Akıllı Kentler', 'Sosyal Medya ve Bilişim' gibi çok önemli başlıklarda panel ve konferanslara ev sahipliği yapacaklarını belirtti.


Beşiktaş Belediyesi ödüllü
uygulamalarıyla katılıyor
BEŞİKTAŞ Belediyesi, bilişim alanında kullandığı son teknolojileri ve yenilikleri, CeBİT Bilişim Eurasia 2012’de sergileyecek. Beşiktaş Belediyesi’nin Hall 6’da sergileyeceği uygulamalar arasında akıllı insan, akıllı çevre, mobilite, akıllı yaşam ve akıllı yönetim gibi uygulama örneklerinin yanı sıra ödüllü mobil uygulamalar ve Beşiktaş ilçesinin simgesi haline gelen heykelleri üç boyutlu izleme imkanı sunan yeni uygulamalar da yer alacak. Beşiktaş Belediyesi’nin bilişim uygulamaları arasında, hayatı kolaylaştıran ve Beşiktaşlılar'ın kent yaşamında karşılaştıkları sorunları en aza indiren 'şeffaf belediyecilik' uygulamaları da yer alıyor. Uygulama tablet bilgisayar ve akıllı telefonlar aracılığıyla kullanılabiliyor ve vatandaşların sosyal medya üzerinden Beşiktaş Belediyesi’ne istedikleri zaman ve doğrudan ulaşmalarına olanak sağlıyor.


Technopc, en yeni
çözümlerini tanıtıyor
Yücel Elektronik, CEBİT Bilişim Euroasia’2012 Fuarı'nda Technopc'nin en son teknolojiye sahip çevreci ve yüksek performanslı yeni ürünleri ile ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Çalışma alanından büyük tasarruf sağlayan, her yere yanınızda taşıyabileceğiniz PC olarak öne çıkan Technopc Nano2, masaüstü bilgisayarlarda yüksek performansı büyüleyici estetik ile birleştiren ve yeni Windows8 işletim sistemi ile daha da etkileyici bir deneyim sunacak olan 'All in One AIO61 serisi', ekran ile geleceğin bilişim sistemi olarak tanımlanan bulut teknolojisine sahip ZeroClient TP20ve TP50 modelleriyle Technopc, CeBIT Fuarı’nın en dikkat çekici standlarından birine sahip olacak.


Kentsel dönüşüm
masaya yatırılıyor
31 yıllık tecrübesiyle belediyelerin ve kamu kuruluşlarının bilgi teknolojileri ihtiyacını karşılayan SAMPAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcilerinin de katılımıyla 30 Kasım Cuma günü düzenlenecek 'Akıllı Kentlerde Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ana sponsorluğunu üstlendi. SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’nın da konuşmacı olarak katılacağı zirvede, Türkiye'nin kentsel dönüşüm vizyonundan yola çıkarak, bu süreçte belediyeler ile gerçekleştirilen kentsel proje yönetimi işbirlikleri ve sunulan altyapı çalışmalarıyla ilgili tüm detaylar paylaşılacak. SAMPAŞ’ın ana sponsorluğunu üstlendiği zirveden sonra düzenlenecek çalıştayda ise Türkiye’nin en çok takip edilen gündem maddelerinden kentsel dönüşümün önemi, şehirlerimiz için değeri ve bu süreçte kat edilecek aşamalar tartışılacak. Kentsel dönüşüm sürecinin temel taşlarından bilişimin süreçle entegresyonunun ayrıntılandırılacağı buluşmada, bu alanda yürütülen çalışmaların fiziksel uygulamalarının yanı sıra projelerin vatandaşa yansıması görüşülecek.

-

İş Bankası, teknoloji
ürünleri ile fuarda


CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi’ne banka sponsoru olarak destek veren İş Bankası, teknoloji üssü olarak tasarladığı standında ileri teknoloji bankacılık ürünlerini sergileyecek. İş Bankası, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda son yenilikleri olan Parakod, anında kart baskı ve Biyokimlikli Bankamatiklerin yanı sıra İşCep, İşWap, İşPad gibi mobil bankacılık ürünlerini tanıtacak. Fuarda bankanın ileri güvenlik araçları olan Cep Anahtar, Net Anahtar ve Mobil İmza ile mobil bankacılık kanalı İşCep hakkında QR kodlu broşürler ile bilgi verilecek. Ziyaretçiler İş Bankası standında 'Anında Müşteri' başvurusu yapabilecek, müşteri olanlar ise 'Anında Kart Baskı' cihazı ile basılan CeBIT’e özel tasarımlı Bankamatik kartlarını teslim alabilecek.
Bankanın alternatif dağıtım kanallarının reklam yüzü oyuncu Memet Ali Alabora’nın da fuarın ilk günü saat 11.30’dan itibaren standda hazır bulunacağı ve 12:00-13:00 saatleri arasında Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ile birlikte bankanın son teknoloji ürünlerini tanıtacağı fuarda İş Bankası standını ziyaret edenler inovatif bankacılık ürün ve hizmetlerini deneyimleme fırsatını bulacak.
İş Bankası’nın yeni uygulamalarının tanıtılacağı stantta bankanın en son inovatif ürünlerinden biri olan ve cep telefonu ile internet üzerinden kart bilgisi girmeden ve kredi kartı bulundurmadan güvenli alışveriş yapma imkânı sağlayan Parakod uygulaması da tanıtılacak. Uygulamayı yükleyerek işlem yapan stand ziyaretçileri ise sürpriz hediyeler kazanma şansı elde edecek.
Bölgenin önde gelen bilişim ve teknoloji platformu olan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi’ne bir kez daha destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, İş Bankası’nın fuar ziyaretçilerini bu yıl da pek çok yeni ürün ve hizmetle tanıştıracağını ifade etti. Hakan Aran şunları söyledi: "Bankamız müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve bankacılık işlemlerini en kolay ve güvenli şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için pek çok yeni ürün ve hizmet sunmaktadır. Bu yılki CeBIT Fuarı’nda fuar ziyaretçilerini yine birçok ilkle tanıştıracağız. Parakod ve QR Kod okutarak Bankamatiklerimizden para çekme uygulamasından Bireysel ve Ticari İnternet Şubelerine hızlıca erişilmesini sağlayan Windows 8’e özel İş Bankası uygulamasına kadar en yeni ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturacağız." Önümüzdeki yıl ülke genelinde yaygınlaşması planlanan e-kimlik projesi kapsamında, e-kimliklerin İş Bankası Bankamatiklerinde kullanılmasını sağlayacak alt yapı çalışmalarının tamamlandığını da vurgulayan Hakan Aran, uygulamanın nasıl çalıştığının da fuarda görülebileceğini belirtti. Aran “Bu uygulama ile yeni kimlik kartlarını kullanacak olan İş Bankası müşterileri e-kimlik kartlarına ait şifre ile hesaplarına erişip Bankamatiklerimizden para çekme gibi işlemleri yapabilecek” dedi. Fuar ziyaretçileri ayrıca, stantta yer alan Tweetwall ile İş Bankası’nın sosyal medya hesapları üzerindeki etkileşimlerini izleyebilecek, Twitter hesapları üzerinden de bankanın sosyal etkinliklerine katılma şansı bulabilecek. Ayrıca Twitter üzerinden düzenlenen anlık yarışmalara katılacak olan ziyaretçilere hediyeler de dağıtılacak. İş Bankası’nın Mobil araçları da fuar süresince katılımcılara hizmet verecek.