18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Tekstilciler isyanda: ''Levi's bile Batı'da duramazken...''

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, mevcut teşvik sisteminin işlemediğine dikkat çekerek, 'Türkiye'nin bindiği dalı kesmemesi için hazırgiyim sektörünün sorunlarına acil çözüm bulunması' çağrısı yaptı.

İSTANBUL, (DHA) 2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Tekstilciler isyanda: ''Levi's bile Batı'da duramazken...''
Dünya denim devi Levi's'ın Çorlu'daki fabrikasını kapatarak 677 çalışanın işine son verdiğine dikkat çeken Negrin, "Bu şartlarda kimse doğuya yatırıma gitmiyor. Batı'daki Levi's da Çorlu'daki fabrikasına kilit vurdu. Geldiğimiz noktada Ekonomi Bakanı ile yapacağımız Hazırgiyim Sektör Çalıştayı'nı Ekim ayında gerçekleştirip kronik sorunlara çözüm üretmek istiyoruz" dedi.
 
"EKSİK ORGANİZE EDİLEN YATIRIM TEŞVİKLERİ"
 
Negrin, yeni teşviklerin yürürlüğe girdiği Haziran 2012'den bugüne kullanılan 856 milyon liralık hazır giyim teşvikinden yalnızca 189 milyon lirasının doğu illerini kapsayan 6. Bölge'de kullanıldığına dikkat çeken Cem Negrin, "İyi niyetle ancak eksik organize edilen yatırım teşvikleri umulan rüzgarı estirmedi. Bu işten sonuç alınmak isteniyorsa yanlışlar ayıklanıp, hatalar düzeltilmeli" dedi.
 
Cem Negrin,  dünyanın en büyük denim üreticilerinden Lewi's'ın Çorlu fabrikasında üretimi durdurarak 677 çalışanın işine son vermesinin Türk hazır giyim sektörünün yaşadığı sorunların görülmesi açısından önem taşıdığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"KRONİK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ"
 
"Bu şartlarda kimse doğuya yatırıma gitmiyor. Batı'daki Levi's da Çorlu'daki fabrikasına kilit vurdu. Perakende zincir mağazaları olan bir dünya markasının dahi üretimini sürdürmekte zorlanıp fabrika kapattığı bir dönemde, işi sadece ihracat olan bir Türk sanayici nasıl ayakta kalıp, yatırıp yapabilir? Türkiye olarak bindiğimiz dalı kesmemek için yaşanılan zorlukları çok iyi değerlendirip acil önlem almamız gerekiyor. Geldiğimiz noktada TGSD olarak Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ile yapacağımız Hazırgiyim Sektör Çalıştayı'nı Ekim ayında gerçekleştirip kronik sorunlara çözüm üretmek istiyoruz."