24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ticarette öncelikli ülke olmak istiyoruz

İngiltere, Türkiye ile olan ticaret hacminin Almanya’nın gerisinde kalmasından mutsuz. STAR’ı ziyaret eden İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage “Bunu değiştirmek istiyoruz” dedi.

Birol Keleş22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ticarette öncelikli ülke olmak istiyoruz

İngiltere’nin hükümet seviyesinde başlattığı GREAT kampanyasında Türkiye’ye büyük önem veriliyor.

Kampanyanın başlıca hedefleri arasında, iki ülke arasında ticaret ve yatırımı artırmak var. İngiltere’nin Türkiye ile ticari hacminin Fransa ve Almanya gibi diğer Avrupa devletlerine kıyasla az olduğuna dikkat çeken İngiltere Başkonsolos Yardımcısı ve Ekonomi ve Refah Bölümü Başkanı Rafe Courage “Bunu değiştirmek istiyoruz. Bu sıralamada öne geçmek istiyoruz. Bu ticaret hacmini genişletmek, Türk şirketlerinin İngiltere’de yatırım yapmasını, İngiliz şirketlerinin de Türkiye’ye yatırım yapmasını teşvik etmek gibi bir çabamız var” diye konuştu.

STAR’ı ziyaret eden Rafe Courage, 2012 ylında dünyayı turizm, eğitim ve ticaret için İngiltere’ye gelmeye teşvik etmek için 30 milyon sterlin yatırım ile başlattığı GREAT kampanyasının Türkiye’nin içinde olduğu 11 gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeyi kapsadığını söyledi.