18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

TOKİ'den % 20 indirim kampanyası

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen talep üzerine indirim kampanyası düzenledi.

Ekonomi Servisi27 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TOKİ'den % 20 indirim kampanyası

İdare, indirim kampanyasında, hak sahiplerine peşin ve üç ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sunuyor. Buna göre, borç bakiyesini peşin ödeyecekler yüzde 20, üç ay vadeli eşit taksitler halinde kapatacaklar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak. Kampanya kapsamında indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek. İndirim kampanyası için başvurular 22 Nisan-17 Mayıs arasında yapılacak.

Bu çerçevede kampanyaya katılanların Nisan 2013 dönemine ait taksiti ödemiş olmaları şartı aranacak. Kampanyadan, satışları 2011 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2011 sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerle ‘Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri’ indirim kampanyasına dahil edilmedi. Kampanyanın indirim oranları belirlenirken, enflasyonla bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor.