24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Tüketiciye SMS tuzağı! Bu mesaja dikkat!

Tüketici Derneği adına hizmet verildiğini iddia eden gayri resmi danışmanlık firmaları, vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ediyor.

17 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tüketiciye SMS tuzağı! Bu mesaja dikkat!
Şikayetvar’ın haberine göre: Dolandırıcıların tüketicilere gönderdiği“M-TÜKETİCİ” başlıklı SMS’lerde belirtilen numaralar aradığı taktirde 10 yılık toplam kart aidatı ve kredi masraflarının iade edileceği belirtiliyor. 021296313** numaralı telefonu arayan kullanıcılara “Kart kullanıyor musunuz? Kredi çektiniz mi? Kredi miktarınız ne kadar?” gibi sorular sorulduktan sonra kontrollerin yapıldığını söyleyerek hatta kalmaları isteniyor. Dakikalarca bekleyen tüketiciler görüşme sağladıklarında, 200 lira karşılığında çekilen kredi miktarına göre bin lira ile 5 bin lira aralığında ücret iadesi alabileceklerini belirten açıklamalar yapıyor. Konuşmalardan ikna olanlar ise dolandırılıyor ne yatırdıkların paraları ne de kart aidatlarını alamıyorlar.
 
İŞTE O MESAJ:
“Son gün! 10 yıl geriye dönük kredi kartı aidatlarınızı ve kredi dosya masraflarınızı geri almak için hemen 021296313**’i arayın.”
Görüşmeler sırasında istenilen karta dosya masrafı ve kart aidatlarının yatırılacağını belirten dolandırıcılar, Yargıtay kararlarından da bahsederek güven kazanmaya çalışıyor.  Ödedikleri ücretleri geri alabileceğine inanarak ödeme yapan tüketicilerin şikayetleri şöyle:
 
“200 LİRA ALDILAR FİRMAYA ULAŞAMIYORUM”
“Danışmanlık firması tarafından aranarak hiçbir ön ücret ödemeden kredi aidatlarımı geri alabileceğim söylendi. Hattımdan bununla alakalı 200 tl gibi ücret alındı. Geri dönüş yapmadılar. Aradığımda firmaya ulaşamıyorum. Bununla alakalı olarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Haksız kazanç elde ediyorsunuz insanları kandırıyorsunuz.”
 
“BANKA AİDATLARINI GERİ ALAMIYORUM!”
“Radyoda çıkan reklamlardan duyduğum banka aidatlarıyla ilgili geri alınıyor diye haber duydum ve aradım ben den 59 tl aldılar, bana form gönderdiler. Bende formu bankaya verdim ve bankanın cevabı olumsuz oldu ve paramı geri istedim. Telefon açtığımda yüzüme kapanıyor ilgilenmiyorlar ve bu şirket pek çok radyoda reklam yapıyor hala da yapıyorlar.”
 
“YAŞLI BABAMI YANILTTILAR”
“Babam çok yaşlı ve kart aidatı diyerek kandırdılar. 0212 912 10** bu numara. Aradım canım falan diye konuştular h** diye birisi. İnternet adresleri bile yok.”
 
“BOŞ DOSYA GÖNDERDİLER”
 “Danışmanlık firması tarafından arandım. Bana bankalar tarafından kesilen kredi kartı yıllık aidatları ve çekmiş olduğum kredilerden alınan dosya masraflarını alabilmem için kendilerinin yardımcı olabileceğini, evrakları hazırlayıp göndereceklerini benim bu evrakları aldıktan sonra Tüketici Hakları Hakem Heyetine teslim etmem gerektiğini söyledi. Karşılığını SMS’le 100 TL olarak ödedim. Evraklar geldiğinde boştu. Firmadaki ilgili kişiyle irtibata geçtim ve evrakların dolu olması gerektiğini söyledim. Konuşma ses kayıtlarını dinleyip bana döneceğini söylemesine rağmen dönüş yapmadı. Defalarca aramama rağmen sonuç alamadım. Yanlış bilgilendirilmemden dolayı paramın geri ödenmesini istiyorum.”