26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 'Türkiye IŞİD'den petrol almamıştır. Türkiye'nin 13 ülkeden hukuk devleti olarak aldığı petrol var. Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok' dedi.

18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakhaber Kaladze ile başbaşa görüşmesi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
"ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ın IŞİD'in Türkiye ve Lübnan üzerinden petrol sattığı" yönündeki açıklamalarını değerlendirmesinin istenmesi üzerine Yıldız, şunları kaydetti:
 
"Bir algı oluşturulmasıyla alakalı gayretlere şahit oluyoruz. Türkiye IŞİD'den herhangi bir petrol almamıştır. Türkiye'nin 13 ayrı ülkeden bir hukuk devleti olarak aldığı petrol var. Bunun içerisinde Rusya, İran, Irak, Suudi Arabistan var, farklı ülkeler var. Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok. Petrol tedarikiyle alakalı bir muhatabı yok birçok açıdan muhatabı olmadığı gibi."
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin kaçakçılık boyutunda da bu durumun gerçekleşmediğini açıkladığını aktaran Yıldız, şöyle devam etti: