25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ultra görüntüye 40 bin değil, 5 bin ödeyeceğiz

TP Vision Genel Müdürü Kocabaş, Ultra HD TV fiyatlarının bu yıl 5 bin liranın altına ineceğini söyledi.

Yelda Şumnulu/İstanbul20 Nisan 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ultra görüntüye 40 bin değil, 5 bin ödeyeceğiz

Philips’in TV bölümünün çoğunluk hissesini alan TP Vision Genel Müdürü Faruk Kocabaş “2014 bence 4K’nın (ultra HD) daha çok konuşulacağı ve daha çok insanın 4K televizyon alacağı bir yıl olacak. Bizim beklentimiz ve hazırlığımız o yönde” dedi. Yayıncılık teknolojisinin TV teknolojisi kadar hızlı ilerlemediğini belirten Kocabaş “Sorun şu, içeriğin daha kısıtlı olduğu bir dünyada bu yatırımı yapar mısınız? Bu da tamamen 4K ile 4K olmayan televizyonlar arasındaki fiyat farkına bağlı. 2013’te bu fark çok yüksekti. Mesela 84 inç ve üzerine için 40 bin liralık bir yatırım gerektiriyordu ya da 64 inç civarında 15 bin lira... Ama yeni geliştirilen teknolojiler, farklı panel ölçüleri 4K fiyatlarını da aşağı çekecek. 2014’te daha kolay ulaşılabilir 4K ürünler olacak. 40-42-47 inç Ultra HD televizyonlar hayatımıza girecek ve 5 bin TL’nin altında Ultra HD TV’ler olacak” dedi.

Televizyonun artık anteni bağlayıp, gelen yayının izlediği bir cihaz olmaktan çıktığını kaydeden Kocabaş, şunları söyledi:

İçerik çok önemli

“Smart TV’lerde içeriğin çok önemi var. Biz lokal olarak içeriği zenginleştirmek için çok çaba sarfediyoruz. Biz açıkça söylüyoruz, en zengin yerel içeriğe biz sahibiz. Şu anda Philips te-levizyonlarda 75 civarında lokal, 500’ün üzerinde global uygulama var.”

GÖRÜNTÜ ODAYA YAYILIYOR

TP Vision Genel Müdürü Faruk Kocabaş “TV’lerimizdeki Amblight özelliğini Philips’in aydınlatmadaki son teknolojisi Hue LED ampüllerle birleştirdik. Basit olarak internet üzerinden akıllı cihazlarla kontrol edebildiğiniz bu ampulü takıyorsunuz, Amblight’la TV ekranının dışına taşan görüntü Hue ile bütün odayı kaplıyor. Örneğin izlediğiniz filmde karanlık bir sahne var, Hue bütün ışıkları karartıyor, şimşek çakıyor ortalık aydınlanıyor gibi... Hue şu anda sadece Apple mağazasında satılıyor” diye konuştu.