18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Hamsinin fiyatı 3 liraya kadar düşecek

Av yasağının bitmesinin ardından balık tezgahları şenlendi. Poyrazın da etkisiyle balıkçılar az balıkla dönünce ilk gün palamut tanesi 15 liradan tezgaha düştü. Tezgahlarda kilosu 10 liradan alıcı bulan hamsinin ise yaşanan bolluk nedeniyle 3 liraya kadar düşeceği belirtiliyor.

Varol Nalbant2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hamsinin fiyatı 3 liraya kadar düşecek
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tezgahları şenlenmeye başladı. Denize açılan Karadenizli balıkçılar, bol istavrit ve palamutla dönerken, İstanbul ve Marmara’daki balıkçılar hava muhalefeti nedeniyle umduğunu bulamadı.
 
Bazı balıkçılar Fatih Yenikapı’daki balık haline boş dönerken bazı tekneler ise az miktarda balıkla döndü. Balık azlığı nedeniyle Yenikapı Balık Hali’nde fiyatlarda beklenen hızlı düşüş yaşanmadı. İstanbul’da hamsinin kasası 150 liradan hale girdi. Ancak daha sonra fiyat 80 liraya düştü.
 
Hamsinin İstanbul’daki perakende fiyatı ise 10-15 lira arasında. Balıkçılara göre hamsinin kilosu 3-5 liraya kadar inecek. Pazarda tanesi 20 lira olan palamut ise henüz Yenikapı Hali’ne gelmediği için fiyatı şekillenmedi. Ancak balıkçılar bu sene balığın bol olacağı ve fiyatların aşağı gideceği görüşünde.
 
Trabzon’da ise balıkçılar ilk avlarında kıyıya bol miktarda palamutla döndü. Boyları 12 ile 16 santimetre arasında değişen palamutların tanesi halde 2.5 ile 7 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu. 
 
İstavritin kasası 150 lira
 
Trabzon’da istavritin kasası 150-200 lira arasında satıldı. İzmir’de sezon öncesi 100 lira olan 1 kasa hamsi 30 liraya düştü. İzmir ve Kocaeli’ndeki tezgahlarda da palamutun fiyatı 15 liraya kadar geriledi. Samsun’da ise palamutun çifti 17 liraya satıldı.