19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yeni Türkiye’nin bayrağını taşıyanlar işbirliğine gitti

THY ile AA yeni bir anlaşmaya imza attı. Yolculara havada iken de gündemi yakından takip edebilme imkanı sağlayacaklarını belirten AA Genel Müdürü Öztürk “Bu, Türkiye’nin bayrak taşıyan iki kurumunun işbirliği” dedi.

Birol Keleş23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yeni Türkiye’nin bayrağını taşıyanlar işbirliğine gitti

Türk Hava Yolları (THY), internet sistemine sahip olan uçaklarında canlı haber hizmeti vermek amacıyla Anadolu Ajansı (AA) ile bir anlaşma yaptı. Artık THY yolcuları, gündemi havada iken de takip edebilecek. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün katıldığı imza töreninde, iki önemli kurumun ortaklığının önemine vurgu yapıldı.

Anında güncelleme yapılacak

Küreselleşen dünyada anlık haber akışının önemli olduğunu belirten Topçu, ajans haberlerinin THY yolcularına eş zamanlı olarak duyurulmasının THY’nin hizmet kalitesine katkı sağlayacağını kaydetti. AA ile yapılan anlaşmanın müşterilerine verdikleri hizmetleri çeşitlendirmenin bir parçası olduğunu belirten Topçu “Bu sistem 15 geniş gövdeli uçağımızda hizmet verecek. Bu rakam 2015 yılı sonuna kadar 29’a çıkacak. Hizmet kalitesini kapı girişinden, ulaşılan havalimanının çıkış kapısına kadar yapılan hizmet olarak görüyoruz. Anlık haberi yolcularımıza ulaştıracağız”dedi. Türkiye’nin bayrak taşıyan iki kurumunun güçlerini birleştirerek yeni bir projeyi  hayata geçirdiklerini belirten Kemal Öztürk ise “THY’nin uluslararası uçuşlarında yolcularına sunduğu hizmetler arasındaki yazılı ve fotoğraf destekli haberler bizim tarafımızdan Türkçe ve  İngilizce olarak hazırlanacak. Bu haberler AA’da oluşturulduktan sonra THY sunucularına aktarılacak. THY sunucularından uyduya, oradan da havadaki uçağa aktarılacak. Aynı zamanda THY’nin internet hizmetinden faydalanan yolcular web sitemize girerek 8 ayrı dilde haberleri anlık olarak okuyabilecek”dedi. AA Genel Müdürü yapılan anlaşmayı da ‘Türkiye’nin bayrak taşıyan iki kurumunun işbirliği’ olarak tanımladı.

Günde en az 40 haber

THY’YE ait uçaklarda yayınlanacak olan haberler genel haberler, politika, ekonomi, spor, sağlık, kültür-sanat ve bilim-teknoloji olmak üzere 7 kategoride olacak. Günde en az 45 haberin uçak içinde yayınlanması planlanırken, yolcular Uçak İçi Eğlence Sistemleri’nin kullanıcı ara yüzünde yer alan ilgili bölümden bu haberleri okuyabilecek.