20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yeni Yaris ekimde yollarda, dizel fiyatına hybrId

Toyota Yaris, hybrid motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Toyota’nın B segmentindeki ilk hybrid aracı olan Yaris Hybrid, yakıtta cimri bir araç. Ekimde piyasada olacak olan Yaris, dizel modelinin fiyatı olan 58.500 liradan başlayacak.

Kaan Zenginli15 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni Yaris ekimde yollarda, dizel fiyatına hybrId

Toyota, eylül ayından itibaren satışa sunduğu Yeni Yaris ve ekim ayından itibaren satışa sunacağı Yeni Yaris Hybrid ile B segmentinde iddiasını artırıyor. Yeni Yaris 38 bin 900 liradan başlayan fiyatıyla satışa sunulurken, Yaris Hybrid ise Yaris’in dizel fiyatı olan 58 bin 500 liradan başlayan fiyatlar ile müşterisiyle buluşacak.

Şarj etme ihtiyacı yok

Yeni Hybrid Yaris’in tanıtımı için İzmir’de basın mensupları ile buluşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Yaris ve Yaris Hybrid’in sahip olduğu özellikler ile B segmentindeki iddiasını Türkiye ve Avrupa’da ortaya koyacağını belirtti. Bozkurt “Yeni Yaris tasarımı, teknolojisi ve donanım zenginliği ile öne çıkarken, Yaris Hybrid, şarj etme ihtiyacı duyulmayan teknolojisiyle şehirler için en ideal otomobil olacak” dedi. Bozkurt, Yaris’in Avrupa’da 2014 yılı için 180 bin, 2015 yılı için de 200 bin satış hedefi olduğunu belirtti. Yaris Hybrid’in Avrupa’da 2015 yılı toplam Yaris satışları içinde yüzde 37 oranında bir pay almasını beklediklerini de belirten Bozkurt ayrıca, hibrit teknolojisinin Türkiye’de yeterince tanınmadığını ancak gelişim göstereceğini kaydetti.

Yerli Corolla kamunun gözdesi
 
2013 yılının ikinci yarısından itibaren Türkiye’de üretilip satışa sunulan 11’inci nesil Corolla, 2014 yılının ocak-temmuz döneminde 7 bin 332 adetlik satışıyla tüm binek otomobil pazarında perakende olarak en çok satılan model olmayı başardı. Filo satışlarının toplam satışlar içindeki payının yüzde 8’den yüzde 22’e yükselmesinde de yerli üretime geçen Corolla’nın büyük payı olduğunu belirten Ali Haydar Bozkurt “Kamudaki yerli araç kullanımı regülasyonu özellikle orta ve üst düzey yöneticiler için makam aracı olarak da tercih edilen Corolla’nın artık kamu kurumları tarafından da tercih edileceğini gösteriyor.  Corolla’ya olan bu ilgi, yıl sonu satış hedefimizi 33-34 bin adete revize etmemizin önünü açtı” diye konuştu.