27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ankaralı ‘Sofa Loca’ görücüye çıktı

Baş Yapı ve Solar Yapı ortaklığı tarafından Eskişehir yolu üzerinde hayata geçirilen Sofa Loca projesi satışa sunuldu.

Fulya Erdem21 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ankaralı ‘Sofa Loca’ görücüye çıktı

Emlak Konut GYO güvencesiyle 126 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje, Ankara’nın hareketli bölgelerinden Eskişehir yolu üzerinde yükseliyor. Projede daire büyüklükleri ise 182 ile 286 metrekare arasında değişiyor. Fiyatların KDV dahil 640 bin TL’den başladığı projede, daire fiyatının yüzde 75’ine 120 aya kadar yüzde 0.87 faiz oranıyla konut kredisi kullanılabiliyor. Sofa Loca’da 150 lüks konut yer alıyor. Çevreci donatılarıyla

Ankara’da örnek teşkil edecek Sofa Loca’nın, her katında atık ayrıştırma sistemi, güneş enerjisi panelleri ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi teknolojik donatılar yer alıyor.

Bakanlık’tan çevreye 80 milyon TL’lik katkı

Tehlikeli atık, katı atık ve atıksu alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 79’a ulaştığını ve atıksu alanında ise belediye nüfusunun yüzde 77’sine hizmet verildiğini açıkladı. Hedeflerinin 2023 yılında tüm belediyelerin atıksu arıtma tesisine kavuşmasını sağlamak olduğunu belirten Güllüce “Ayrıca, yerel yönetimlerin atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’si bakanlığımızca karşılanmaktadır. Bu kapsamda, son üç yılda toplam 80 milyon TL ödeme yaptık” dedi. 15 katı atık bertaraf tesisinden aynı zamanda elektrik elde edildiğini kaydeden Bakan Güllüce, 2023 yılında atıklardan 6 milyar TL katma değer oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı.

Uransan’dan kiracı garantili daireler

Ankara Urankent adasında farklı projelere imza atan Uransan’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, Başkent’te yeni bir yaşam bölgesi hayata geçirdiklerini duyurdu. Çelik “Şuan sınırlı sayıda dairemizin kaldığı Royal Plus’ı belirttiğimiz tarihten önce tamamladık. Şimdi sırada yeni projemiz Queen Park var. Projelerimiz, yalnızca oturum amaçlı değil yatırım için de tercih ediliyor. Biz de yaptığımız çalışmalarla konut sahiplerinin evlerini kiracısız bırakmıyoruz” dedi.