20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Başkan Çelikcan: Kentsel dönüşüm Yüreğir'in önünü açacaktır

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının büyük bir özen ve dikkatle devam ettiğini belirterek 'Yılların ihmali, Yüreğir'i çarpık yapı cennetine dönüştürmüş durumda Aradan sadece Seyhan nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı var. Biz bu gelişmişlik farkını ortadan kaldıracak yerinde dönüşüm projesini başlattık ve çalışmalar devam ediyor.' şeklinde konuştu. Şu anda 9 ayrı Projelerinin' devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan 'Kentsel Dönüşümle birlikte Yüreğir önemli bir cazibe merkezi olacaktır.'dedi

1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Yüreğir'in yıllardan bu yana ihmal edildiğini belirten Başkan Çelikcan Adana'da yerinde ilk gerçek kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirterek 'Bölgemiz deprem bölgesi olduğundan olası bir depremde ortaya çok kötü sonuçlar çıkabilir. Biz de bu amaçla Yüreğir de 9 ayrı bölgede dönüşüm çalışmalarını başlattık. Kışla Mahallemizde 324  konut yıkıldı ve temelleri atıldı. Diğer bölgelerde ise çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem Yüreğir modern  sosyal donatıları olan konutlarla tanışacaktır.

Yüreğir de başlattığımız  bu dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımız tarafından da kabul görmektedir ve gittiğimiz her yerde bu konuda talep gelmektedir. Biz de vatandaşlarımızın bu taleplerini dikkate alarak dönüşüm çalışmalarına hız vereceğiz. Başlattığımız bu çalışma yatırımcıların dikkatini bu bölgeye çekmiştir. Bir çok müteahhit yatırım yapmak için yer aramaktadır. Bu anlamda Yüreğir de önemli gelişmeler olacaktır.  ' şeklinde konuştu.

Yüreğir de 9 bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini belirten Başkan Çelikcan ‘Kışla 1. Bölge, Kışla 2.Bölge, Kışla 3.Bölge, Başak,  Serinevler, Karacaoğlan, Yavuzlar, Sinanpaşa ve Cumhuriyet (Sanayi Çarşısı) Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilmiş durumda.