20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beyoğlu’nda dükkan kiraları 335 $’a dayandı

Galataport ve Haliçport’un faaliyet geçmesiyle şehrin en değerli noktalarından biri olmaya aday Beyoğlu’nda dükkan kiraları 335 dolara çıktı.

19 Ekim 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Beyoğlu’nda dükkan kiraları 335 $’a dayandı

EVa Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık’ın yaptığı araştırmaya göre; raylı sistemler, deniz yolu, metro ve metrobüs ile birlikte erişilebilirliği oldukça yüksek bir ilçe olan Beyoğlu’nun ziyaretçi sayısında artış bekleniyor. Eva Gayrimenkul ortağı ve değerleme uzmanı Özdil Şahin, İstanbul’un en önemli perakende caddelerinden olan ve her mevsim milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan İstiklal Caddesi üzerinde yer alan dükkanların değerlerini incelerken caddeyi Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölüm, Galatasaray Lisesi’nden Tünel’e kadar olan bölüm ve ara sokaklar olarak ayrıştırmak gerektiğini kaydetti.

Metrekaresi 50 dolardan başlıyor

Taksim’den Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümün caddenin en değerli kısmı olduğunu söyleyen Şahin, burada dükkan kiralarının metrekare aralıklarının 125 ile 335 dolar arasında değiştiğini belirtti. Sanat galerilerinin, kitabevlerinin, iş hanlarının ve konsoloslukların ağırlıkta olduğu Galatasaray Lisesi ile Tünel arasındaki kısmın gittikçe değer kazandığını söyleyen Şahin, bu kısımda dükkan kiralarının metrekare aralıklarının 50 ile 145 dolar arasında değiştiğini belirtti. Şahin, ağırlıklı olarak eğlence mekanları, kafeler, butik oteller ve marketlerin yer aldığı ara sokaklarda ise dükkan kiralarının metrekare aralıklarının 65 ile 140 dolar arasında olduğunu ifade etti

OTEL DOLULUK ORANI YÜZDE 80 BÖLGENİN

otel sektörü açısından önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Özdil Şahin, doluluk oranlarının yüzde 75-80 civarlarında olduğunu belirtti. 5 yıldızlı otellerde 2014 yılı ortalama gece konaklama fiyatının 150-400 Euro aralığında olduğunu belirten Şahin, bir önceki yıla göre 5 yıldızlı otel fiyatlarında yüzde 25-30 düşüş olduğunu, butik otellerde ise ortalama gece konaklama fiyatlarının kahvaltı ve ek servis ücretlerinin dahil olup olmamasına göre 65 -265 Euro arasında değiştiğini söyledi.