20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

En büyük kentsel dönüşümü yapacak

Bugüne kadar bin konut inşa eden Polat Holding, kentsel dönüşüm için de düğmeye bastı. Piyalepaşa’da 902 konut ve ticari üniteyi içeren proje, özel sektörün yaptığı en büyük dönüşüm olma özelliği taşıyor.

1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
En büyük kentsel dönüşümü yapacak

GAYRİMENKUL ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, Piyalepaşa’da 80 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmasına start verdi. 660 milyon liraya mal olacak ve 902 konut ve ticari ünitelerden oluşan proje az katlı binalardan meydana gelecek. Konuya ilişkin toplantıda bilgi veren Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, projenin Türkiye’de özel sektör tarafından geliştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıdığını söyledi. Yaklaşık 15 yıl öncesinden bu yana Piyalepaşa bölgesinde devam eden arazi geliştirme çalışmaları olduğunu anlatan Polat “Bizim proje kararı aldığımız dönemde kentsel dönüşüm yasasının gündeme gelmesi ve bölgenin kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmesi ile birlikte projemiz de başka bir boyut kazandı. 660 milyon TL yatırım ile hayata geçireceğimiz karma kullanım projemizde 902 konut, ticari üniteler, ofis alanları, otel ve alışveriş sokağı bulunacak” dedi. 5 yılda tamamlanacak Projenin, lokasyonu ile Piyalepaşa, Dolapdere ve Tarlabaşı Bulvarı ile oluşan mekansal düzenekte anahtar bir konumda olduğunu belirten Polat, Okmeydanı’ndan Dolapdere’ye inerken yolun solunda kalan tepede yer alan projenin yaklaşık 80 bin metrekarelik bir arazide yer aldığını ifade etti. Polat Holding’e ait arazi üzerinde tapulu ve tapusuz ikamet eden vatandaşların olması nedeniyle farklı bir süreç yaşandığını dile getiren inşaatı yürütecek olan Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Ticaret Genel Müdürü Kaan Yücel ise bölgede devam eden süreçte mağduriyetlerin olmaması için titizlik gösterdiklerini söyledi. Projenin 5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

EMLAK OFİSİ KURULDU

Bölge sakinlerine dönüşüm sürecinde yardımcı olabilmek amacı ile bir ‘emlak ofisi’ kurduklarını anlatan Kaan Yücel, şunları söyledi: “Emlak ofisimiz, kiralık veya satılık konut ihtiyacı ile başvuranlara ücret talep etmeden bütçelerine uygun konutlar buluyor. Bu ofiste emlakçı komisyonu söz konusu değil, tamamen kendilerine yardımcı olabilmek için hayata geçirdiğimiz bir proje. Ayrıca sadece ev bulma değil taşınma konusunda da destek oluyoruz