18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kuveytli yatırımcı Kuşadası'nda

yazlık Evler Fuarı ve arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi kapılarını dün açtı. Organizasyona katılan uzmanlar Kuveytli yatırımcının ilgisinin Bursa ve Kuşadası’na yöneldiğini söyledi.

20 Nisan 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kuveytli yatırımcı Kuşadası'nda

19-20 Nisan tarihlerinde İstanbul Hilton Convention Center’da düzenlenen ‘8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı ve Arap- Türk Gayrimenkul Zirvesi’ başladı. Türkiye’nin tek satış odaklı, alıcı-satıcı ve yatırımcıyı buluşturan fuarı 40 firmanın katılımı ile gerçekleşti. JNR Fuarcılık tarafından düzenlenen Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi’nde, ‘Gayrimenkul Sektörüne Yabancı Yatırımcının Bakışı’, ‘Yabancılara Satışta Politika, Strateji ve Yatırım Kriterleri’ ve ‘Yabancılara Satışlarda Güven Analizi: Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik’ konuları masaya yatırıldı. Ekolojik evler tanıtıldı Fuarı Körfez ülkeleri Katar, Kuveyt, Bahreyn, Abu Dhabi, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Dubai, Azerbaycan, Fas, Mısır, İran ve Irak’tan gelen yatırımcılar ziyaret ediyor. Fuarda Ağaoğlu, Dumankaya İnşaat, Babacan Yapı, Demir İnşaat, Ege Yapı, Aydınlı gibi önemli gayrimenkul yatırımcıları mevcut projeleriyle yer alırken, Ege, Marmara bölgesinden ve Kuzey Kıbrıs’tan da yazlık projeler de görücüye çıktı. Ege ve Bursa bölgesindeki projelere daha çok Ortadoğulular’dan ilgi olduğunu belirten sektör uzmanları özellikle Kuveytliler’in yönlerini Kuşadası tarafına çevirdiğini ifade etti. Fuarda bahçeli ve havuzlu projelerin yanı sıra kendi enerjisini üreten, yağmur suyunu depolayarak kullanan ekolojik evler de yer alıyor. Yazlık projelerin fiyatları ise yerine ve büyüklüğüne göre 149 bin lira ile 600 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

17 milyar dolarlık satış

ZirveDe konuşan Babacan Yapı Başkanı Mehmet Babacan, seçim sürecinin ardından yabancı yatırımların canlandığına dikkat çekti. Babacan “2013’te Araplar Türkiye’den 3 bin konut almış. Körfez’in gayrimenkul yatırım 7 milyar doları geçti. 2014 yılında bu yatırımların 17 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor” dedi. Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya da yüzde 3 olan yabancı satın almalarının yüzde 30’lara çıktığını kaydetti.