23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ferhat Keten ile projelerini ve inşaat sektörü genel durumunu değerlendirdik

Nişantaşı, Etiler, Taksim gibi merkezi lokasyonlarda yaptığı butik projelerle öne çıkan Keten İnşaat yönetim kurulu başkanı Ferhat Keten ile projelerini ve inşaat sektörü genel durumunu değerlendirdik

22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ferhat Keten ile projelerini ve inşaat sektörü genel durumunu değerlendirdik

1.     Keten İnşaat, kurum olarak her zaman yaptığı butik projeleriyle anıldı, bundan sonrası için toplu konut projeniz ya da Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili farklı bir düşünceniz var mı?

Keten İnşaat A.Ş. sizinde belirttiğiniz gibi uzun yıllar butik projelere imza atmıştır. Toplu konut ve benzeri projeler müteahhitliğin farklı bir kulvarıdır. Biz firma olarak daha az sayıda ve yüksek kalitede konut üretmeyi hedefliyoruz.

2.   Yarattığınız projelerde alıcıya sunduğunuz en önemli fayda ve diğerlerinden farkınız nedir?

Tüm projelerimizde kişiye özel tasarım ve hizmet anlayışının yanısıra, satış sonrası müşteri memnuniyeti ilkesi bizim açımızdan önemli fark yaratmaktadır, ayrıca sektörde uzun yıllar istikrarla sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz müşteri açısından da  pozitif yönde bir fark oluşturmaktadır.

3.   Geliştirdiğiniz projelerde hangi alıcı segmentini hedefliyorsunuz?

İki segmente hitap eden mimari alanlar yaratmaktayız. Yeni tüketici dediğimiz yaşamsal dinamiği yüksek eğitimli yalnız yaşayan veya az çocuklu aileler 1+1, 2+1 ölçekli projelerimize ilgi göstermektedir. 3+1 ve üstü alanlardaki projelerimiz genelde yüksek gelir ve merkezi yaşam alanlarını tercih eden kitleler tarafından kabul görmektedir.

4.   Satışlarınız nasıl gidiyor, piyasayı nasıl değerlendiriyorsunuz, 2014 son 4 ay inşaat sektörü için verimli geçecek mi?

Butik projeler üretmemiz genel anlamda satış istikrarını da getirmektedir. Ancak ülkenin genel ekonomik dalgalanmaları bizi de yüksek oranda olmasa da zaman zaman etkilemektedir. 2014 yılı son 4 ayının satış sıkıntılarının kısmen de olsa  düzelme yönünde geçeceği bir zaman dilimi olacağı görüşündeyiz.

5.   Projeleriniz genel olarak yatırım amaçlı mı, oturum amaçlı mı tercih ediliyor?

İki amaçlı da tercih ediliyoruz.  Yatırım veya oturma amaçlı olarak ayırmak pek mümkün değil.

 

6.   Gayrimenkule yatırım yapmak isteyen kişilere tavsiyeleriniz nelerdir?

Satın alacakları firmayı iyi irdelemelerini, sektördeki referanslarını ve sürekliliğini incelemelerini tavsiye ederiz.