27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Görücüye çıkan projelerde sıcak satış başladı

Yabancı yatırımcıyla Türk gayrimenkul şirketlerini buluşturan Emlak Fuarı’nın ikinci gününde satışlar başladı. Gayrimenkul firmaları tanıtımını yaptığı projelerde satışların yanı sıra bağlantılar da yapıldı.

14 Eylül 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Görücüye çıkan projelerde sıcak satış başladı

TÜRKİYE’nİn konut projelerinin sergilendiği ‘Emlak 2014 Fuarı’nın ikinci gününde firmalar projelerini sergilemeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından desteklenen ve pazar gününe kadar gezilebilecek fuara 25 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Türk firmalarının tanıtım için yer aldığı fuara özellikle Ortadoğulu firmalar ilgi gösteriyor. 250 firma katılıyor Sektöre 1.5 milyar dolar seviyelerinde katkı sağlaması öngörülen fuara yerli ve yabancı 250 firma katılıyor. Fuara katılan firmalardan Gül Yapı ve Gül Proje, 4 projesini tanıtıyor. Her iki şirket fuarda 11 konutun satışını gerçekleştirdi. E7 Grup da Feneryolu ve Fikirtepe’deki konut projelerini tanıttı. E7 Yapı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki şirketlerin temsilcileri ile görüşmeye başladı. Dört Arap yatırımcı ile görüştüklerini söyleyen E7 Grup CEO’su Ersin Aydeniz “Önümüzdeki sene 150 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz” dedi. Ortadoğu Grup da Resim İstanbul’un bu ay satışa çıkan ikinci etabı ‘Resim İstanbul Orman’ı tanıtıyor. Grup fuarda ayrıca Merkez Zekeriyaköy projesini de sergiliyor. Nef ise stand alanında yerli ve yabancı bir çok yatırımcıyı ağırladı. Fuarda açıklamalarda bulunan Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur “Nef olarak 2014 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Satışların yanı sıra teslimler devam etti ve son 6 ayda, Nef Offices Kağıthane 11, Nef Flats Kağıthane 11, Nef İki Haliç, Nef İki Haliç, Nef Suits Haliç 47, Nef Offices Dörtlevent 03 ve Nef Kağıthane 10 olmak üzere 6 projemizin teslimlerini tamamladık” ded.

ÖZYURTLAR İKİ PROJEYLE FUARDA

İstanbul bölgesinde 24 yıldır sektörünün daima öncüsü olan Özyurtlar İnşaat, en yeni projeleriyle fuarda yer alıyor. Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City projelerini tanıtan Özyurtlar İnşaat’ın Esenyurt’taki Nlogo İstanbul adını taşıyan projesi 2 bin 519 daire ve 59 dükkandan oluşan proje üç etap halinde inşa ediliyor. Özyurtlar İnşaat’ın A ve A Plus konut alıcısına hitap eden konut markası 1Coastal City, Büyükçekmece Gürpınar’da hayata geçiyor. Üç blokta 208 konuttan oluşan projenin 2016’da teslim edilmesi planlanıyor.