26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kavanlar’dan Kocaeli’ne dev dönüşüm projesi

Kavanlar İnşaat, Kocaeli Başiskele’de atıl durumdaki binaları yıkarak yerine içinde araştırma hastanesi, kongre merkezi, otel ve AVM’den oluşan karma proje inşa ediyor. ‘Symbol Kocaeli’ 2015’te tamamlanacak.

VAROL NALBANT6 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kavanlar’dan Kocaeli’ne dev dönüşüm projesi

KAVANLAR İnşaat, Kocaeli Başiskele’de atıl durumdaki binaları yıkarak yerine içinde araştırma hastanesi, kongre merkezi, otel ve AVM’den oluşan karma bir proje yapmak üzere kolları sıvadı. İztop binalarının olduğu alanda inşa edilecek olan ‘Symbol Kocaeli’nin 2015 yılı mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 500 milyon TL’lik bir yatırım olan ‘Symbol Kocaeli’ şehrin en büyük meydanı olacak. Dev proje hakkında bilgi veren Kavanlar İnşaat CEO’su Cengiz Kavan “Başiskele’de 51 dönüm üzerine 200 bin m2 olarak inşa ettiğimiz projenin bedeli yaklaşık 500 milyon lira. Symbol Kocaeli’nde yer alacak bölümlerden eğitim ve araştırma hastanesi Medical Park, 43 bin m2 inşaat alanı üzerine 350 yatak kapasitesiyle kurulacak. Üniversite hastanesi ve özel hastane olarak Türkiye’nin ikinci büyük hastanesi olması planlanan yatırım bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi. Kompleks içinde inşa edilecek otel ise ‘Hampton By Hilton’ tarafından işletilecek.

En büyük ‘Hampton’ olacak

Otelin, Türkiye’deki ‘Hampton’ otelleri içinde en büyüğü olma özelliği taşıdığını analatan Kavan, şunları söyledi: “Hilton 12 bin metrekare kapalı alanda 206 odalı, 450 yatak kapasiteli olarak planlandı. AVM projemiz içinde kapalı alanı 121 bin m2 olarak planladık. Bu AVM içinde yaklaşık 200 işyeri bulunacak. Kongre merkezimiz proje içindeki son bölüm. 9 bin m2 kapalı alana sahip. Symbol Kocaeli Kongre Merkezi’nde 1.350, 250 ve 150 kişi kapasiteli üç ayrı salon ve nikah dairesi bulunacak. İzmit’in bu konudaki önemli eksikliği de ortadan kalkacak.” Symbol Kocaeli şantiyesinde 650 kişiye yakın işçinin çalıştığını söyleyen Kavan, proje bittiğinde komplekste 2.500 istihdam sağlanacağını belirtti.”

BETON İHTİYACINI KARŞILIYOR

Kavanlar grup altında faaliyet gösteren Kavanlar Beton ise 2000 yılında kuruludu. Kocaeli’nde 5 beton santralinde faaliyet gösteren şirket, yıllık 500 bin metreküp beton üretimi yapıyor. Kavanlar Beton, Kocaeli ve çevresinin beton ihtiyacının yüzde 30’luk kısmını karşılarken, şirket ürettiği betonun yüzde 20’sini kendi inşaatlarında değerlendiriyor. Şirket bünyesinde 120 kişi istihdam ediliyor.