19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Narven Termal’in hedefi romatizmalı turistler

Türkiye’nin ilk tatil kasabası Narven Termal, 250 milyon dolar yatırımla Bolu’da inşa ediliyor. Hisseli gayrimenkul sisteminin işleyeceği proje romatizmal hastalıkların sık görüldüğü Avrupa ve İskandinav ülkelerinden turistleri ağırlayacak.

22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Narven Termal’in hedefi romatizmalı turistler

TÜRKİYE’nİnEn Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde ilk 100 içinde yer alan Erpiliç, Rehber Yeminli Mali Müşavirlik, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik, Nalçacılar A.Ş’nin yatırımı Narven Termal Kasaba’nın tanıtım toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek “Biz Türkiye’de doğa ve termal turizm ile ilgili ciddi bir eksiğin farkına vararak bu projeye başladık. 2014 Ocak ayında inşaata başlamamıza rağmen birinci etabın büyük bölümünün kaba inşaatını tamamladık” dedi. Özellikle romatizmal hastalıkların görüldüğü Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinde termal tesislere talebin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, Avrupa ve Ortadoğu’dan da turist çekmeyi hedeflediklerini de söyledi. Narven Termal Kasaba, 450 bin m² alanda, kasaba meydanı, villaları, rezidansı, oteli, fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri ve kongre merkezi ile hizmet verecek. Misafirlerini birer haftalık zaman dilimlerinde hisseli gayrimenkul sistemi ile ağırlayacak olan Narven, 1.250 adet daire, 150 adet rezidans daire ve 230 otel odasına sahip. 2 milyon kişi konaklayacak Projesi 2 etap olarak hazırlanan Narven’in ilk etabının ilk bölümü 2015 aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Yılda 2 milyon konaklama hedeflenen proje kapsamında günübirlik misafirler için hizmete açılacak 230 odalı otel, kongre turizmine de hizmet edecek. Narven, şu ana kadar 37 milyon 500 bin TL yatırım gerçekleştirdi.

7 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

  Toplantıda proje hakkında bilgi veren Halit Yıldız “Bolu’da turizm belgeli 22 tesis bulunuyor, bu tesislerin toplam kapasitesi 3.783. Biz bu kapasiteyi iki katına çıkaracağız. Haftalık 1.500 aile ağırlamayı hedefliyoruz. Bolu’da 2013 yılında 468 bin turist konaklarken Narven’de yıllık hedefimiz 2 milyon kişi. Narven Termal Kasaba’da daire fiyatları metrekare büyüklüklerine göre 7 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor” dedi.