18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Vatandaşlar tapu bilgilerine internet üzerinden ulaşacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Veri Paylaşımı Protokolü ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak.

16 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Vatandaşlar tapu bilgilerine internet üzerinden ulaşacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Veri Paylaşımı Protokolü imzalandı. Encümen Salonu'ndaki protokol imza törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Süleyman Özen ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Tamer Bezmez katıldı. 
 
Bölge Müdürü Süleyman Özen, 1999 yılında başlayan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nde (TAKBİS) 55 milyon kayıt bulunduğunu belirterek, "Bunun amacı tapu bilgilerinin ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmasıydı. Bu amaçlı bir protokol imzalıyoruz. İnşallah hayırlı olur" dedi. 
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise uzun yıllardan bu yana arzu ettikleri TAKBİS sisteminin paylaşımı noktasındaki taleplerinin sonuca ulaştığını belirtti. Başkan Zolan, "Bu noktada tüm bilgilerin verimli ve doğru bir şekilde kullanılması, zamanı doğru kullanmak, anlık online olarak tapu bilgilerini alabilmek, vatandaşlarımızın kurumlar arasında gidip-gelmelerini engellemek, vatandaşımız büyükşehire geldiğinde işlerini Tapu Kadastro Müdürlüğüne gitmelerine gerek kalmaksızın çözebilmek adına böyle bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi. Tapu kayıtlarının çok özel olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şunları söyledi:
 
"Bu bilgileri vatandaşımıza ve şehrimize yapacağımız hizmetler noktasında en üst seviyede, en hızlı şekilde kullanacağız. Kent Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemlerimiz var, onun altlıklarını doldurmada da TAKBİS çok önemli. Onların da beslenmesi güncel halde tutulması gerekiyor. Bu protokolün ardından tapu bilgileri bir tuş kadar yakın olacak. Burada evraklar gidip gelirken herhangi bir olumsuzluk yaşanmasını da engellemiş olacağız. Çok büyük faydası olacak, çok büyük katkıları olacak bir protokol imzalıyoruz. Artık vatandaşımızın büyükşehir ile ilgili yapmış olduğu işlemlerde zaman kaybı söz konusu olmayacak. Bir kaç dakika içerisinde vatandaşlarımızın işlemleri tamamlanacak. Ayrıca vatandaşlarımız belediye ile ilgili olan işlemlerinde de herhangi bir harç ödemek zorunda kalmayacak. Vatandaşların emlak, imar, çevre temizlik servisi, işyeri açma ruhsatı gibi benzer işlemlerinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından görülmesi gereken güncel tapu verileri artık online olarak anında görülecek. Bu sayede vatandaşların işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek buradan güncel tapu bilgilerini onaylattırıp Büyükşehir Belediyesi'ne geri getirmelerinin önüne geçilecek. Ayrıca vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlemlerinde tapu harcı yatırmak zorunda kalmayacak. TAKBİS'e giren Denizli Büyükşehir Belediyesi, güncel tapu bilgilerini anında görebilecek ve vatandaşların işlemleri bir kaç dakika içinde yapılacak."
 
Başkan zolan, vatandaşların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da bazı uygulamaları için tapuya giderek zaman harcamasının önüne geçileceğini sözlerini ekledi.