23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

5 ilde uyuşturucu operasyonu

Muğla merkezli 5 ilde uyuşturucu sattığı iddia edilen kişilere yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

AA21 Nisan 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
5 ilde uyuşturucu operasyonu
Alınan bilgiye göre, "torbacı" diye adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik 6 aydır çalışma yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Ç.Ç. ile arkadaşlarının uyuşturucu madde temin ederek kent merkezi ve üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Kötekli Mahallesi'nde piyasaya sürdüğünü tespit etti.

Muğla, İstanbul, Antalya, İzmir ve Elazığ'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, Ç.Ç. ile aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu B.K, H.İ.T, M.D.K, E.S, U.A, H.T, A.K, Y.Y, S.Y, C.H, F.B, K.T. ve O.U'yu gözaltına aldı. Operasyon kapsamında 25 kişi hakkında da "Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

"Uyuşturucu ticareti yaptıkları" suçlamasıyla gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramada 580 gram kubar esrar maddesi, 70 adet uyuşturucu hap, 19 ayrı paket halinde 61 gram bonzai, uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek ele geçirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.