25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AB Büyükelçisi Manservisi'den flaş 'vize' açıklaması!

Avrupa Birliği Büyükelçisi Stefano Manservisi, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün konuğu oldu. Gündemde Avrupa Birliği ülkelerine vize serbestisi vardı.

24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
VİZE KALDIRILMALI
Bir sonraki aşamada yapmamız gereken şey vizeden kurtulmak. Ben de şahsen bu konuyla çok ilgiliyim, biliyorsunuz. Avrupa Birliği’nin çoğunluğunun ilişkilerimizin yoğunluğu bağlamında ve toplumlarımızın ilişkileri bağlamında gerek sosyal, gerek ekonomik, gerek eğitimsel anlamda yoğunluğuna bakarak vizelerin kaldırılması lazım diye düşünüyorum. Bu konuda sadece bir istek değil bir de bir yol haritasına sahibiz.
 
VİZE İÇİN ÜÇ ŞART ACİL
Tabi ki antiterörizm konusunda, adalet konusunda, reformlara devam etmek ve giderek daha fazla veri korunumuna, çocukların korunumuna daha fazla önem vermek. Öngörüm burada Büyük Elçilik görevim bitmeden önce zihnimde çok net olarak bir hedef vardı. Vize gerekliliği olmadan, vize gerekmeden serbesti sağlanarak gitmiş olmayı istiyordum ama bunun ne kadar zamanda gerçekleşeceğini bilemiyoruz.
 
Manservisi, petrol ve doğalgaz aramaları sonrası Güney Kıbrıs Rum yönetimiyle yaşanan gerginlik ile ilgili de konuştu. Rum yönetiminin 'Türkiye'nin AB sürecini veto ederiz' tehdidini yorumladı.
 
GERGİNLİĞİ ARTIRMAYIN
Gerginliği artırmak hiç kimsenin lehine olmaz. Bugün müzakerelerin iki toplum arasında devam etmesi çok önemli ve bunu da izlemeye devam edeceğiz ve yapabileceğimiz her şeyi de yapacağız. Belki bunu sürdürmek, yürütmek bizim görevimiz değil ama buna tam siyasi destek vereceğiz. Lütfen bunu daha da ilerletmeyin, gerginliği artırmayın diyeceğiz.