19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ABD kaynıyor, CNN hala Türkiye'yi konuşuyor!

CNN, ABD'deki olayları görmezden gelerek yine gözünü Türkiye'ye çevirdi.

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD kaynıyor, CNN hala Türkiye'yi konuşuyor!
İran asıllı İngiliz gazeteci ve CNN programcısıChristiane Amanpour, Amerika'da bir polisin siyahi bir genci öldürmesi ve ceza almaması sonrası yeniden başlayan gösterilerigörmezden gelerek, böyle durumlarda her zaman yaptığı gibi gündemini Türkiye'ye kaydırdı.
 
Christiane Amanpour, Türkiye’deki kadın-erkek eşitliği konusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini, Ankara’dan Binnaz Toprak’a bağlanarak sordu.
 
CHP'Lİ VEKİL ERDOĞAN'I SUÇLADI
 
Amanpour, kadına yönelik şiddetin konuşulduğu TBMM Genel Kurulu’ndan çıkan Toprak’a''Kurulda Erdoğan’ın bu sözleri konuşuldu mu?'' diye sorarken, CHP’li vekil ise''Hükümet partisi konuşmacılar Erdoğan’la aynı şekilde düşündüklerini belirtti ve kadınla erkeğin eşit olmadığını söyledi. Erdoğan’ın bu açıklaması ne yazık ki TBMM’de kadına yönelik şiddetin konuşulmasından bir gün önce yapıldı'' dedi.
 
Yedi yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını belirten Toprak, ''En azından kadına yönelik şiddet konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Komisyon kadınların gördüğü şiddetin nedenlerini araştırıp bunları açığa çıkaracak. Ancak bu şiddetin en önemli nedenlerinden biri de Erdoğan’ınkilere benzer açıklamalardır'' diye konuştu.
 
AMANPOUR: ERDOĞAN NEDEN ŞİMDİ BUNLARI SÖYLÜYOR?
 
Türkiye’nin Dünya Ekonomik Forumu’nun 2014 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği raporunda son sıralarda yer aldığını hatırlatan Amanpour, ''Erdoğan iktidara ilk geldiğinde kadın şiddet konusunda reformlar ve yasalar yapmıştı. Sizce neden şimdi bunları söylüyor ve fikrini değiştirdi?'' diye sordu.
 
BİNNAZ TOPRAK: KONUYA İSLAMİ PENCEREDEN BAKILIYOR
 
Binnaz Toprak ise bunun AK Parti’nin kendini muhafazakar bir pozisyonda konumlamış olmasından kaynaklandığını belirterek, ''Konuya İslami bir pencereden bakmak bazı engelleri aşmalarında zorluk çıkarıyor. Türkiye’de hâlâ eşlerinden şiddet gören kadınlar şikayetçi olduklarında polisler tarafından geri evlerine gönderiliyor. Katiller indirim alıyor'' ifadelerini kullandı.
 
Christiane Amanpour, Türkiye’de Erdoğan’ın bu fikrinin ne kadar destek gördüğünü merak ederken, ''Bu açıklamalar kadınların iş hayatındaki yerini etkileyecek mi?'' sorusunu yöneltti. Toprak ise ''Ne yazık ki bu fikir oldukça yaygın. Bir şekilde çalışan kadınlar üzerinde bir baskı yaratacaktır'' diye cevap verdi.