19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Gül, 'siyasi hayatınız nasıl olacak' sorusuna cevap verdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 20.45'te özel uçak 'CBK' ile İstanbul'a geldi.

28 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gül, 'siyasi hayatınız nasıl olacak' sorusuna cevap verdi

Gül'ü, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve öteki ilgililer karşıladı.

Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül ve çocukları da İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda Gül'ün gelişini ellerindeki Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, "Devletin onuru, milletin gururu", "Bu millet size çok şey borçlu" ve "Sen hep gül, Türkiye'nin Gül'ü" yazılı pankartlar açtı. Vatandaşlar ayrıca "Devletin onuru, milletin gururu" şeklinde slogan attı.

Kendisini bekleyenlerle tokalaşan Gül, sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla kısa süre sohbet etti.

Gül, gazetecilerin soruları üzerine, "Evet, Ankara'da konuştuk. Sağolun, herkese çok teşekkür ediyoruz. Yoruldunuz, zahmet ettiniz. Çok şükür, şerefimizle devraldığımız cumhurbaşkanlığını şerefle yaptık, şimdi de şerefle çok değerli, sevgili arkadaşıma devretmiş oldum. İnşallah bundan sonra memleket için hayırlı olur. Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Bundan sonraki parti hayatınız nasıl olacak?" şeklindeki sorusuna Gül, "Yakından takip edersiniz. İstanbul'dayız artık. Ankara'ya 'Allahaısmarladık' dedik geldik" yanıtını verdi.

Tüm Kayserililer Derneği Başkanı Fatih Doğan, Gül'e "Hoş geldiniz" diyerek, çiçek takdim etti.

Gül, daha sonra "Devletin onuru, milletin gururu" yazılı pankart açan 5 yaşındaki Azra Nur Öner ve 9 yaşındaki Ahsen Nur Öner kardeşlerle bir süre sohbet etti.

Kendisini uğurlayan protokol üyelerine de "Allahaısmarladık" diyen Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, araçtan gazetecilere el sallayarak, havalimanından ayrıldı. Gül çifti, Tarabya'daki Huber Köşkü'ne gitti.

Bu arada, Abdullah Gül, Ankara'dan ayrılırken Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Milletimi temsil etme onur ve gururuyla yürüttüğüm cumhurbaşkanlığı görevini devrettim. Şimdi de Ankara'dan ayrılıyorum. Herkese selam ve sevgilerimle..." ifadelerini kullandı.