27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Aç kurtlar sürüye saldırdı 104 koyun telef oldu

KIRIKKALE'nin Yahşihan İlçesi'ne bağlı Irmak Beldesi'nde aç kurtların saldırısına uğrayan sürüdeki 109 koyundan 104'ü telef oldu. Koyunların sahibi Halis Yazıcı, mağdur olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

DHA17 Mart 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Aç kurtlar sürüye saldırdı 104 koyun telef oldu
AÇ KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI, 104 KOYUN TELEF OLDU



Yıllardan bu yana beldede oturduklarını, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını anlatan Yazıcı, zararının yaklaşık 60 bin TL olduğunu söyledi. Yazıcı, şunları anlattı:


"Geçen Perşembe sabahı kurtlar koyun sürümüze saldırdı. Saldırıdan dolayı sürümüzün tamamı telef oldu. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Bu koyunları banka kredisiyle almıştım. Krediyi nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. Yetkililerden bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.


İl Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Yahşihan İlçe Tarım Müdürü Mustafa Demir, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy bölgeye giderek yerinde incelemede bulundu. Birliğine üye olan Halis Yazıcı, Birlik Başkanı Ulusoy ile görüşerek bilgi aldı. Ulusoy, böyle sorunların her zaman görüldüğünü bu kadar fazla sayıda hayvanın ilk kez telef olduğunu söyledi.