3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Adana'da iki grup arasında silahlı kavga: 5 ölü

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Kösreli beldesinde 3.5 dönümlük bir tarla anlaşmazlığı yüzünden 2 aile arasında çıkan tartışmada 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Ölenler arasında Ak Parti İl Genel Meclisi Mahmut Mazı'nın da bulunduğu öğrenildi.

HALİL BİLEK 5 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Adana'da iki grup arasında silahlı kavga: 5 ölü
5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışma Kösreli beldesi ile Azizli köyü arasındaki anlaşmazlığın sebebi olan tarlada meydana geldi. Aralarında yıllardır 3.5 dönümlük tarla yüzünden husumet oluşan bulunan Mazı ve Tan ailelerinin üyeleri arasında başlayan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. İki aile fertlerinin silahlarını kullanması sonucu İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Mazı ile oğlu İlker Mazı,Yunus Yılmaz, İsmail Tan ve oğlu Mehmet Tan, hayatını kaybetti.

Olayda yaralanan Ahmet Çetin, Hasan Taşyürek, Nafi Tan, Uğur Mazı, Ufuk Mazı Ceyhan Devlet Hastanesirin üzeri arandı.'ne Uğur Çetin ve Hacı Ali Çetin ise Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Uğur Mazı'nın haayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken Jandarma, Kösreli beldesi ve Azizli köyünde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ve jandarma hastane önünde de önlem alırken, hastaneye girenlerin üzerleri arandı.