2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Adliyede çatışma: 4 ölü

Gaziantep Adliyesi'nde bir boşanma davası sonrası taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Adliyesi otopark girişindeki silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğünü açıkladı...

AA - DHA - CİHAN14 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Adliyede çatışma: 4 ölü
Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Adliyesi otoparkı girişindeki silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını söyledi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de olayın bir boşanma davası sonrasında yaşandığını açıkladı. Bu arada, yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı, bir yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay saat 12.00 sıralarında adliye binası önünde meydana geldi. Bir boşanma davası için adliyeye gelen taraflar arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada henüz kimlikleri öğrenilemeyen 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı. Saldırganların kaçtığı otomobil çevre yolunda terk edilmiş olarak bulundu.

Ölü sayısını 4 olarak açıklayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, “Saldırıyı gerçekleştiren Adem Ç. adlı kişi de şu anda gözaltında” dedi.

Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Adem Ç.'nin karakola giderek teslim olduğu ve silahını da polislere teslim ettiği bildirildi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Gaziantep Adliye Sarayı yakınında Hukukçular Sitesi otoparkı girişindeki 4 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki Adem Ç., olaydan pişmanlık duymadığını söyledi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan Adem Ç., adliyeye sevk edilirken, "Onları öldürdüm yetti." dedi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü çıkışında, "Herkes bilsin Urfalı ölmez" diye bağıran Adem Ç., cinayeti mafya bozuntularına ders vermek için işlediğini söyleyerek, "Kimse kendini mafya sanmasın. Bu memlekette Urfalılar var." dedi. Adem Ç., gazetecilerin "Pişman mısınız?" şeklindeki sorusuna da, "Ben değilim. Onları öldürdüm yetti." şeklinde cevap verdi.