25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AFS, 1. Fidan Dikimi Şenliği’ni gerçekleştirdi

İklimlendirme sektörünün öncü firması AFS Boru Sanayi A.Ş, 19 Ekim 2014 Pazar günü Tekirdağ’da sosyal sorumluluk projesi kapsamında fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AFS, 1. Fidan Dikimi Şenliği’ni gerçekleştirdi

İklimlendirme sektörünün öncü firması AFS Boru Sanayi A.Ş, 19 Ekim 2014 Pazar günü Tekirdağ’da sosyal sorumluluk projesi kapsamında fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

AFS çalışanları ve ailelerinin katılımıyla startı verilen hatıra ormanı fidan dikimi töreni   “Havadar Bir Gelecek İçin Fidan Dikin” hedefiyle 19 Ekim Pazar günü Tekirdağ Malkara’da gerçekleştirildi.

AFS‘nin sağlıklı taze havanın sağlanabilmesi için dışarıdaki havanın da tazelenmesi gerektiği bilincinin oluşturulması, orman alanlarının genişletilmesi ve yangınlarla yok olan alanların iyileştirilmesi, bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlarıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesinin ilk ayağı, 19 Ekim Pazar günü Tekirdağ Malkara’da yapıldı. Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projenin ilk hatıra ormanı etkinliği AFS çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

‘405 Hektar Arazide Fidan Dikimi’

Etkinlik, köy kahvaltısı ile başladı. Köy kahvaltısının ardından Tekirdağ Malkara’da 405 hektar üzerinde tahsis edilen alanın 5 hektarlık bölümüne sponsor olan AFS, çalışanları ve ailelerinin katılımıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin fidan dikimi konusundaki açılış konuşmasının ardından ilk fidanı AFS Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bahadırhan Tari dikti.

‘Sağlıklı Temiz Hava İçin Fidan Dikilmeli’

Kapalı alanlardaki temiz hava ihtiyacı için ağaçlandırmanın önemine değinen Tari, “farklı coğrafi bölgelerde ilerleyen yıllarda da sürdüreceğimiz sosyal sorumluluk projemizin ilk adımını atmaktan mutluluk duyuyorum. Tekirdağ’da 5 hektar alanı ağaçlandırdık. Başlattığımız projenin ardından sağlıklı temiz hava konusunda toplumda bilinç düzeyinin artması, orman alanlarının çoğaltılması, toplumun yakacak ihtiyaçlarının karşılanması, gelecek nesillere yeşil alanlar bırakabilmek hedefleriyle AFS olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bize verdiği destekten dolayı Orman İşletme Müdürlüğü’nü kutluyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan tüm AFS çalışanları ve aileleri, karaçam fidanlarını alana dikti. Fidan dikimi etkinliği, Tekirdağ’ın yöresel lezzetlerinin yer aldığı öğle yemeği ile devam etti.        

7 coğrafi bölgede fidan dikimi projesini hayata geçirmeyi planlayan AFS, yaptığı çalışmalarla sağlıklı taze havanın önemini ortaya çıkarmayı hedefliyor.