19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AK Parti gazete manşetleriyle iktidar olmadı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi.

CİHAN30 Temmuz 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
AK Parti gazete manşetleriyle iktidar olmadı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı eylemlerinin AK Parti'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmaya yönelik yapıldığını belirterek, AK Parti'nin, gazete manşetleri ile değil halkın desteği ile iktidar olduğunu söyledi.

Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Akdağmadeni'nde düzenlenen Bozok Bereket Kervanı iftar yemeğine katılmak üzere memleketi Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, İngiliz The Times gazetesinde geçen hafta yayımlanan ticari ilanın İngiltere'deki Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından toplanan parayla finanse edildiği yönündeki bir soruya Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Gazetelerin paralı ilanları veya manşetleri, Sayın Başbakanımızın Türk milletinin kalbindeki yerini daraltmaz. Çünkü bu millet başbakanımızı sevmektedir. AK Parti'yi sevmektedir. AK Parti, gazete ilanlarıyla iktidar olmadı, gazetelerin manşetleri ile de iktidar olmadı. Sermayenin desteği ile de iktidar olmadı. Dışarıdan, içerden bir takım güç odaklarının mühendisliği ile de yola çıkmadı, iktidara gelmedi. O yüzden AK Parti'ye dönük, Sayın Başbakanımıza dönük hesap içerisinde olanlar bunu iyi bilmeleri lazım. Manşetlere rağmen, biz her türlü engellemelere rağmen, her türlü güç odaklarının ortaya koyduğu iftiralara rağmen milletimizin desteği ile iktidara geldik. Milletimizin desteği ile de iktidar olarak vazifemizi yürütüyoruz. Bundan sonra da milletimizin desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Bu millet manşet atanların, ilan verenlerin, onları finanse edenlerin, onlara destekçi olanların kimler olduğunu gayet iyi bilmektedir. Onların milletin hayrı ve yararı diye bir dertlerinin olmadığını, tek dertlerinin sadece kendi şahsi menfaatleri olduğunu gayet iyi bilmektedir. O yüzden milletimiz, o manşetlere sandıkta kendi atacakları manşetlerle, o ilanlara sandıkta kendi koyacağı iradeyle en güzel cevabı verecektir." dedi.

"BU MİLLET MANŞETİ SEÇİMLERDE SANDIKTA ATTI"

Bozdağ, 2002 ve sonrasında yapılan seçimlerde halkın manşeti sandıkta attığını kaydederek, "2002'de millet attı manşeti, 2004, 2007, 2009 ve 2011 halk oylamalarında, bu millet her defasında manşeti attı. Duyup duymayanın da ilanını verdi. Biz Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıyla beraberiz. Duyduk duymadık dercesine sandıkta gerçek ilanı verdi. Önümüzdeki seçimde de ben eminim, milletimiz hem Yozgat'ta hem Akdağmadeni'nde hem de Türkiyemizin bütün illerinde görmeyenlere göstermek için, duymayanlara duyurmak için bir kez daha Tayyip Erdoğan'la beraberiz ilanını verecektir." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR EYLEM YAPIYOR"

Türkiye'nin her bakımdan büyümesinden rahatsız olanların, Gezi Parkı eylemlerine soyunduğunu, bu eylemcilere içeride ve dışarıdan kimin destek olduğunu herkes tarafından bilindiğini söyleyen Bozdağ, şöyle dedi: "Finansa edenlerin kim olduğu belli, herkes biliyor bunları, destek verenlerin kimler olduğu da belli, bunları da herkes biliyor. Türkiye'de kendileri nerde bulunurlarsa bulunsunlar, hangi sıfatı taşıyorlarsa taşısınlar. Hangi dernek adı altında örgütlendilerse örgütlensinler. Bazı kesimler bunlar. Tayyip Erdoğan karşıtlığını, AK Parti karşıtlığını kendileri için düstur edinmiş çevreler. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olan kesimler. Ekonomisinin, siyasetinin istikrar içinde olmasından rahatsız olan kesimler. Bunları herkes biliyor. Bunların isimleri veya cisimleri sıfatları pek fazla önem arz etmiyor. Bunların tek özeliği var, güçlü Türkiye istemiyorlar. Güçlü iktidar istemiyorlar. Güçlü bir ekonomik yap istemiyorlar. Çünkü, güçlü Türkiye, güçlü iktidar, güçlü bir ekonomi istemiyorlar, çünkü bunların çıkarlarına ters geliyor. O yüzden kontrol edilebilecek bir Türkiye istiyorlar. Hükümet ha düştü ha düşecek, gazetelerin manşetleri ile hükümetlerin değişebileceği bir Türkiye istiyorlar. Biz onları tanıyoruz, millet de tanıyor. Herkes onları biliyor. O yüzden biz de onları tanıyoruz. Finanse edenleri orada gözüken finansör veya başkaların önemi yok." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE SOMALİ'DE İNSANİ OLARAK BULUNUYOR"

Türkiye'nin Somali'de siyasi hesapla değil insani ve vicdani yönden bulunduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: "Somali'de Türkiye, büyük bir insani yardım faaliyeti içersindedir. Biz söyledik, Somali'de siyasi başka bir hesapla Türkiye olarak bulunmuyoruz. Somali'de Türkiye'nin bulunmasının tek bir sebebi insanidir, vicdanidir oradayız. Türkiye'nin Somali'ye gitmesinin üzerinden yaklaşık iki yıl gibi bir zaman geçti. Bu süre içerisinde açlıktan, kıtlıktan, ilaçsızlıktan, susuzluktan, tedavisizlikten ölen insan kalmadı. Hamd olsun Somali'de her şey yeniden inşa edilen, yeniden ayağa kalkan bir yapı arz ediyor. Bundan da fevkalade rahatsız olanlar var. Somali'de insanların yaşamasından, insanların geleceğe umutla bakmasından, insanların artık kabus değil iyi rüya görmeye başlamasından rahatsız olan çevreler var."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretini, oranın cumhurbaşkanı tarafından 20 yılın en iyi gelişmesi olarak değerlendirildiğini anlatan Bozdağ, "Somali Cumhurbaşkanı ifade etmişti, Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşinin ve ekibinin Türkiye'den Somali'ye ziyaretleri, son 20 yıl içerisinde Somali'de devletin başına gelen en iyi şeydir, oradaki insanlar bunu böyle değerlendiriyor. Bugüne kadar Türk yardımseverlere, Türklere dönük Somali'de herhangi bir saldırı olmamıştır. Şebab el-şebab terör örgütünün gerçekleştirdiği son saldırı ilk defa Türk yardımseverleri, Türk çalışanları, Türkleri hedef alan bir saldırıdır. Bu açıdan bir ilktir, umarız, dileriz ki bundan sonra böyle bir başka saldırı olmaz. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bir açıklama yaptılar ama o açıklamanın ötesinde bunun arkasında başka bir takım irtibatlar var mı elbette biz takip ediyoruz. Arkasında ister irtibat olsun ister olmasın, herkesin şunu bilmesinde fayda var, Türkiye bir yere gitmeye karar verir. Ordan ayrılmak istediğinde ayrılmaya da ancak kendi karar verir, başkalarının eylemleriyle saldırılarıyla Türkiye yardımlarını azaltmayacak, oradaki çalışmalarını da sonlandırmaz. Yardımlarımıza, çalışmalarımıza devam edeceğiz, Somali'de devam edeceğiz." şeklinde konuştu.