20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

AK Parti ilçe binasını ateşe verdiler

Muş'un Varto ilçesindeki yol kapatma eylemi ilçe merkezine sıçradı. İlçe merkezinde eylem yapan göstericiler, AK Parti İlçe Başkanlığını ateşe verdi.

MUŞ (İHA) 22 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Varto-Karlıova karayolunun Leylek köyü mevkiinde yol kapatma eylemi yapan PKK yandaşlarına güvenlik güçleri müdahale etti. Sabahın ilk ışıklarıyla yapılan müdahalede vücutlarına gaz fişeği isabet eden 7 gösterici yaralandı. Hava destekli gerçekleştirilen müdahalenin ardından yol ulaşıma açılırken, olaylar ilçe merkezine sıçradı.
 
  İlçe merkezinin girişlerini barikatlarla kapatan yüzü maskeli göstericiler, Belediye İş Hanı'nda bulunan AK Parti İlçe Başkanlığına da molotofkokteyliyle saldırdı. Parti binasında başlayan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, ilçedeki gerginlik devam ediyor.
 
  Bu arada Leylek köyü yakınların dün yolu kapatmak için kullanılan ve ateşe verilen tankerden ise hala alevler yükseliyor.
 
- İLÇEDE BULUNAN GAZETECİLERİN CİHAZLARINA VE TELEFONLARINA EL KONULDU
 
- Muş'un Varto ilçesinde yol kapatma eylemi yapan göstericiler, ilçedeki gazetecilerin kameralarına ve cep telefonlarına el koydu.
 
  Varto-Karlıova karayolunun Leylek köyü mevkiinde başlatılan yol kapatma eylemini görüntülemek için ilçeye giden İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin içerisinde bulunduğu araç, ilçe girişinde göstericiler tarafından durduruldu. Burada kimlik kontrolü yapan göstericiler, araçta bulunan 3 gazetecinin cep telefonlarına, kameralarına ve fotoğraf makinelerine el koydu. Göstericiler tarafından alıkonulmayan gazeteciler, daha sonra Karayolları Varto Şantiye Şefliğine geçerek burada beklemeye başladı.
  
  MGC'DEN TEPKİ
  Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Emrullah Özbey, gazetecilerin cihazlarına el konulmasına tepki gösterdi. Gazetecilerin tarafsız bir şekilde görevlerini yapmaya çalıştığını ifade eden Emrullah Özbey, "Meslektaşlarımıza yapılan bu tutum, vatandaşın haber alma hakkına yönelik bir engellemedir. Meslektaşlarımız burada cereyan eden olayları kamuoyuna duyurmaktadır. Gazeteci arkadaşlarımızın cihazlarının geri verilmesi için HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve partinin il yöneticileriyle diyalog içerisindeyiz. Gazeteci arkadaşlarımızın cihazlarının bir an önce geri verilmesini beklemekteyiz" diye konuştu.