27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili flaş gelişme

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen Savcı Hakan Ali Erkan, dosyayı Hasan Gönen'den devraldı.İddianame üzerindeki çalışmaları son aşamaya getiren Erkan'ın yarın itibariyle dosyayı başsavcılığa sunabileceği belirtildi.

CİHAN5 Eylül 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili flaş gelişme
Savcı Hakan Ali Erkan, adli tatil nedeniyle Temmuz ayında izne çıkmak için HSYK'ya başvurdu. HSYK'nın bilgisi dahilinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasındaki adli tatil nedeniyle, Korkmaz'ın ölümünü soruşturan cumhuriyet savcısı Erkan'ın yerine, 20 Temmuz'dan itibaren geçici olarak savcı Hasan Gönen'i görevlendirdi. Savcı Gönen'in soruşturmayı baktığı dönemde silindiği ileri sürülen Harman Ekmek Fırını görüntüleri jandarma tarafından geri getirilerek savcılığa gönderildi. Bu görüntülerde, dayak yiyen kişinin Korkmaz olduğu gerekçesiyle, darp olayını gerçekleştirildiği belirlenen biri kamu görevlisi 5 kişi tutuklandı. Bu görüntülerdeki dövülen kişinin Korkmaz olduğu tartışmaları ortaya atılırken, jandarma raporunda darp edilen söz konusu kişiye yönelik bilgi, bulgu ve teşhisin olmaması dikkat çekti. Bunun üzerine Savcı Gönen, söz konusu jandarmanın getirdiği görüntüler ile dosyadaki mevcut görüntüleri TÜBİTAK'a gönderdi. Savcı Gönen, bu görüntülerin tek tek incelenerek darp edilen kişilerin en ince ayrıntısına kadar TÜBİTAK tarafından belirlenmesini istedi.

Savcı Gönen, adli tatilin sona erdiği 1 Eylül 2013 tarihine kadar Korkmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı geçici olarak yürüttü. Yeni adli yılın başladığı 1 Eylül tarihiyle birlikte Savcı Erkan, Korkmaz dosyasını Savcı Gönen'den geri devraldı. Savcı Erkan'ın iddianameyi genel anlamda tamamladığı, son düzenlemeleri yaptığı ve yarın itibariyle de iddianameyi Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderebileceği kaydedildi. Başsavcılık onayının ardından soruşturmayla ilgili Eskişehir Ağır Ceza Mahkemelerinin birinde davanın açılacağı kaydedildi.