24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ankara polisinden 5 milyon TL'lik operasyon!

ANKARA Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, Keçiören, Altındağ ve Çankaya ilçelerinde 23 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda piyasa değeri 5 milyon TL'yi bulan korsan kitap ve kitaplaştırmaya hazır materyaller ele geçirdi.

DHA25 Eylül 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ankara polisinden 5 milyon TL'lik operasyon!
Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, Keçiören, Altındağ ve Çankaya ilçelerinde daha önceden tespit ettikleri kitap tezgahları, depolara ve bir imalathaneye çevik kuvvet ekiplerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi. Çankaya Olgunlar sokağa giren polis ekipleri sokak ortasına kurulan korsan kitap tezgahlarına el koydu. Bu sırada polisi karşısında gören bir kitap satıcısı gözaltı yapmak isteyen polislerin elinden kurtulup kaçmaya çalıştı. Polisleri bir süre peşinden koşturan satıcı, operasyonu yöneten polis müdürü tarafından kıskıvrak yakalandı. Tezgahlarda bulunan kitaplara el koyan polis ekipleri, Olgunlar sokak ve civarında ki otopark ile bazı binaların bahçelerinde arama yaptı. Arama sonucunda ‘zula' diye tabir edilen yerlerde çok sayıda korsan kitap ele geçirildi. Kilitli olan bazı dolaplarda çilingir marifetiyle açılıp içerinde ki kitaplara el koyuldu.

İMALATHANE'YE ÇEVRİLMİŞ DAİREYE OPERASYON

Çankaya'da korsan kitap imalathanesine çevrilen bir apartman dairesine de operasyon düzenlendi. Kapıyı çalan polis, kapı açılmayınca çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Kapının açılmasının ardından içeride bulunan 3 kişi kıskıvrak gözaltına alındı. İmalathaneye çevrilen dairede yapılan aramada ise fotokopi makinaları ve kitap basımında kullanılan makinaların yanısıra binlerce korsan kitap ile kitaplaştırılmaya hazır materyaller ele geçirildi.

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İşyerleri, depolar ve korsan kitap tezgahlarına düzenlenen baskınlarda, piyasa değeri 5 milyon lirayı bulan 75 bin bandrolsüz kitap, yaklaşık 200 bin kitaplaştırılmaya hazır materyaller ile binlerce kitap kalıbı ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 30 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından, Fikri Mülkiyet Kanunu'na muhalefetten adliyeye sevk edildi

EMNİYETİN DEPOLARINDA YER YOK

Ankara Emniyet Müdürlüğünün yaptığı kitap operasyonlarında ele geçirilen kitapların koyulduğu depolarda ise yer kalmadığı öğrenildi. Yargılama sonucuna kadar bekletilen kitaplar nedeniyle, korsan kitapların konulduğu 4 büyük depoda yer sıkıntısının baş gösterdiği belirtildi.