19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İbni Sina'da patlama, Çapa'da yangın

Ankara İbni Sina Hastanesinin atık bölümünde meydana gelen patlamada, 1 kişi yaralandı.

AA23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Alınan ilk bilgilere göre, hastanenin tıbbi atık bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Patlama nedeniyle 1 kişi yaralanırken, etrafa kimyasal madde saçıldı.

ÇAPA'DA YANGIN

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Bölümü’nün çocuk servisinde yangın çıktı. Hastane yoğun duman altında kalırken, hastalar tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nün 2’nci katındaki çocuk bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman içinde kalan hastalar büyük panik yaşadı. Hastanenin doktorları ve personeli hastaları tahliye etmek için seferber oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Ankara Valiliği,  İbni Sina Hastanesi'nin acil servis önündeki park halinde bulunan ve içerisinde tıbbı malzeme olduğu belirtilen kamyonda  meydana gelen patlama ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ; " Bugün saat 13:00 sularında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi tıbbi atık aracında gaz sıkışması nedeni ile oluşan patlama sonucu çıkan yangın anında söndürülmüştür. Olayda araç sürücüsü hafif yaralanmıştır. Patlama acil servis yakınında meydana geldiği için çevrede gerekli önlemler alınmış olup ilgili kurumlarımız müdahale ve incelemelerini yapmaktadır" denildi.
 
ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
 
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, İbn-i Sina Hastanesi’nin arka bahçesinde yer alan tehlikeli atıp deposundaki atıkların, yüklenici firma tarafından telsin alınması esnasında firmaya ait atık kamyonunda küçük çaplı bir patlama yaşandığı ifade edilerek, tedbir amaçlı hasta kabulüne ara verilen acil serviste 15.40 itibariyle hasta kabulüne tekrar başlandığı kaydedildi.  
  
İbn-i Sina Hastanesi’nin Acil Servis bölümünde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, saat 13.10’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nin arka bahçesinde yer alan tehlikeli atıp deposundaki atıkların, yüklenici firma tarafından teslim alınması esnasında firmaya ait atık kamyonunda küçük çaplı bir patlama yaşandığı ifade edildi.
  
Açıklamada, patlama sırasında yüklenici firma görevlisinin el ve yüzünde yüzeysel yanıkların olduğunu, yaralıya ilk müdahalenin yapılmasının ardından gözlem altına kaydedildi.
  
Olay yerinin acil servise yakın olması nedeniyle AFAD ve itfaiye ekibinin rahat çalışa bilmesi ve tedbir amacıyla acil servise hasta kabulüne geçici olarak ara verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Olay sırasında başka yaralanan olmadığı gibi hastanemizdeki diğer sağlık hizmetleri sunumda da herhangi bir aksaklık olmamıştır. AFAD yetkililerinin kamyon çevresinde yapmış oldukları teknik çalışma sonucunda insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk saptanmaması üzerine 15.40 itibariyle acil servise hasta kabulü başlamıştır.”
 
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi, İbni Sina Hastanesi'nin atık bölümünde meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, hastanenin Tehlikeli Atıklar adı verilen atıklarının toplanmasının Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.  
 
Açıklamada şu bilgiler verildi: "Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'daki hastanelerin Tıbbi Atıklarını toplayarak Sincan Çadırtepe'deki depolama alanında kuralara uygun olarak depolamaktadır. Hastanelerde Tıbbi atıkların yanı sıra "Tehlikeli Atıklar" olarak geçen atıkların toplanmasıyla ilgili Hastanelerin özel firmalarla anlaşması bulunmaktadır. İbni Sina Hastanesi de özel bir firmayla yaptığı anlaşma çerçevesinde bu 'Tehlikeli Atıkları' Ankara dışına depolanmak üzere göndermektedir. Bazı internet kanallarında patlamayla ilgili, Ankara Büyükşehir Belediyesi ilişkilendirilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi sadece Tıbbi Atık toplama görevini yapmaktadır. Tehlikeli atıkların toplanmasıyla ilgisi yoktur. Bu patlama da tehlikeli atıkların alınması sırasında meydana gelmiştir."