24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Antalya'da yoksul kadınlara özel kredi kartı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, yoksul kadınlara verilmek üzere özel bir kredi kartı projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

DHA7 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Antalya'da yoksul kadınlara özel kredi kartı
Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Girişimcilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın'ı kahvaltıda ağırladı. Başkan Mustafa Akaydın buluşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.


BAŞARIMI ANNEME BORÇLUYUM


Başarılı bir konumu varsa bunu en çok annesine borçlu olduğunu aktaran Akaydın, "Annem çok özel bir kadındı. Evinde gizli patrondu. Çocuklarına bunu belli etmezdi. Girişimci bir kadındı. Aile adına yapılan girişimlerde annemin rolü vardı. Onu bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.


KADINLARA YÖNELİK PROJELER


Belediye olarak kadınlara yönelik birçok proje yaptıklarını belirten Mustafa Akaydın, bunlardan en çok 'Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor' ve 'Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor'u beğendiğini söyledi. Akaydın, çoğunluğunu ev kadınlarının oluşturduğu bu kadınların ikinci kitapları çıkarmasının yanı sıra üçüncü tiyatro oyunlarını sahnelemeye başladıklarını kaydetti.


YOKSUL KADINLARA ÖZEL KREDİ KARTI


AGİDER üyesi kadınlara seslenen Başkan Akaydın, şöyle konuştu: "Özellikle eğitimsiz ve yoksul kadınlara yönelik projeleriniz olursa ortak olmaya hazırız. Belediye olarak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. İstanbul'da Bakırköy Belediyesi söz konusu projeyi yürütüyor. Yoksul kadınlara özel bir kredi kartı vermeyi planlıyoruz. Nakdi para yardımının onur kırıcı olduğunu düşünüyorum. Sadece kadına vereceğimiz kredi kartıyla belirli ürünleri satın alabilecek. Bunu sınırlamamızın nedeni ise kocalarının o kredi kartıyla sigara, alkol gibi ürünleri almasını engellemek. Bu proje üzerinde çalışıyoruz."
Konuşmaların ardından AGİDER yöneticileri, Akaydın çiftine plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.