25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Arınç: Dershaneler Ocak ayından sonra da kayıt alabilecekler

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, dershanelerin Ocak ayından itibaren de kayıt almaya devam edebileceklerini açıkladı...

stargazete.com2 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Arınç: Dershaneler Ocak ayından sonra da kayıt alabilecekler
Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar sırasında, Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Samanyolu Haber muhabiri Arınç'a soru sormak için söz aldı.

Samanyolu kelimesini duyan Arınç önce gülümsedi, sonra soruyu dinledi. Soruyu cevaplandıran Arınç, dershanelerin dönüştürülmesinin 2 yıllık bir süreç olacağını, Ocak ayından itibaren de dershanelerin kayıt almaya devam edebileceklerinin altını çizdi.

İŞTE O SORU VE ARINÇ'IN CEVABININ TAM METNİ:

Samanyolu muhabiri: Dönüşümün tamamlanması için 2015 tarihini söylediniz. Ocak ayında dershaneler yeni kayıt alabilecekler mi? Bir de mezun durumda öğrenciler var. Yaklaşık 500 bin kişi oldukları belirtiliyor.

"ERKEN HAREKET EDENLER YARARLANACAK, ERKEN DAVRANMAYANLAR İKİNCİ DERECEDE YARARLANACAK"

Bülent Arınç: Bunlar detaylar. Söyleyeyim tabi. Dönüşüm süreci 2 yıldır. Bu sürecin başında hareket edenler daha avantajlı olacaklar. Ortasında sonunda hareket edenler ama en son Eylül 2015'te bitmek üzere onlar belki ikinci derecede teşvikte avantajdan istifade edebilecekler. Bunda da haksız değiliz.

"OCAK AYINDAN İTİBAREN DE DERSHANELER KAYIT ALMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER"

Dolayısıyla Ocak ayında elbette öğrenci alabilirler, sınavlara hazırlayabilirler. Çünkü sınav sistemlerinde, özellikle üniversite sınavlarından henüz bir değişiklik olmadı. Yani meseleye kapsamlı bakıyoruz. İnanın bütün arkadaşlarımızın çalışması budur. Bu çabaları gösteriyoruz. Lütfen dershaneciler de, dershanelerde çalışan öğretmenler de buradaki öğrencilerimiz de bu çalışmaların kendileri için olduğuna inansınlar.