27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Arınç: Helikopteri biz düşürdük

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı: Suriye helikopterini Malatya'dan kalkan savaş uçakları vurdu

16 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Arınç: Helikopteri biz düşürdük
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Türkiye sınırında düşen helikopterin, angajman kuralları çerçevesinde Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Arınç, "Suriye'ye ait bir helikopter Türkiye'yi hudut ihlalinde bulunmuştur. İhlalin devamından dolayı füze ile vurulmuştur" dedi.

İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:

SURİYE'DE DÜŞEN UÇAK!

Suriye’ye ait bir MI 17 helikopteri bugün Hatay Güveçli bölgesinde 2 km hava sahası ihlalde bulunmuştur.

Tüm uyarılara rağmen ihlalin devam etmesi nedeniyle söz konusu helikopter Malatya’dan havalanan hava kuvvetlerimize ait jetlerimizle füze ile 14.25'te vurularak düşürülmüştür.

SURİYE'YE MÜDAHALE

BM Güvenlik Konseyi'nden bir uzlaşma çıkmamıştır. NATO'da bu işin içine girmeyeceğini ve Türkiye'ye herhangi bir müdahale olursa gerekeni yapacaklarını söylemişti.

Türkiye'nin tavrı insanidir. Oradan kaçan insanları ülkemize kabul ettik. ve Suriye'deki rejimin halkına silah uzatmasını eleştirdik. İkazlarımız dikkate alınmamıştır.

Kimyasal silahların yerlerinin bulunması ve bunların yok edilmesi gereklidir.

Süreç zamana yayılmıştır. Kimyasal silahları kullanmak insanlık dışıdır. Ancak şunu da eleştirmeden geçmeyeceğiz. Suriye'de bunu inkar etmedi 120.000 civarında insan ölmüştür. 110 bin kişi konvansiyonel silahlar ile öldürüldü.

Unutmayın 500 bin sadece Türkiye'de olmak üzere 2 milyon Suriyeli topraklarını terk etti.

Üzülerek şunu ifade etmek istiyorum. Yaşanan olaylar bizi isyan noktasına getiriyor. Ölen insanları hesaba katmak istemeyenler var. Kimyasal silahların ne kadar verecek Esad? Bilinmiyor. Biz bize düşeni yapacağız.

İMRALI ZİYARETİ

Mesajı hiç yorumlamadım. Yorumlamak de istemiyorum. Yorumlayacak başkaları var. Onlara sorarsınız.

OKULLARI BOYKOT ÇAĞRISI VE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Milli Eğitim ile ilgili konular görüşülürken okullar boykot meselesi de görüşüldü. Ama sevinerek belirtmek istiyorum ki boykota katılım konusunda sadece iki ilimizde bir yoğunluk var. Diğer illerimizde vatandaşlarımızın bu çağrıya itibar etmediğini görüyoruz. Bomba ellerinde patlamıştır.
Çok iddialı oldukları boykota sadece iki ilimizde katılım olmuştur. Bu durum onların amaçlarına ulaşamadığını gösteriyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yarın saat 13:00'da Başbakan Erdoğan ile bir araya geleceklerini açıkladı.